Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyire hatásos nyelvtanulási...

Mennyire hatásos nyelvtanulási módszer, ha idegen nyelven olvasok könyveket?

Figyelt kérdés

Szerintetek ez mennyire hatásos?

Persze az ismeretlen szavaknak utánanéznék, ha többször előfordulnak, akkor rögzülnek is. Az angol és német tudásomat szeretném így fejleszteni.

Mit gondoltok? Van egyébként valami jó módszer esetleg a nyelvtanulásra?

2012. márc. 4. 17:12
 1/9 anonim ***** válasza:
2012. márc. 4. 18:00
 2/9 anonim válasza:
80%

Szerintem nagyon jó módszer, bár nem tudom mennyire tudsz angolul/németül. Ha sokat kell szótárazni, akkor elég idegölő lehet...

Vagy csináld azt hogy filmek, sorozatok angol/német feliratát írod át magyarra, azt hallottam hogy ez egy jó módszer :)

2012. márc. 4. 19:02
 3/9 anonim ***** válasza:
80%

Vannak az egyszerűsített olvasmányok, különböző szinteken. Minden nyelven léteznek ilyenek, idegennyelvű könyvesboltokban megtalálod, talán id.ny. könyvtárakban is.

Agatha Christie meg önmagában is elég egyszerű, ugyanakkor élvezetes stílusú és lebilincselő. A legjobb minden nyelvtanulónak! (Nemcsak angol, mert fordításban bármilyen nyelven olvasható!)

2012. márc. 4. 19:28
 4/9 anonim ***** válasza:
80%
Én szoktam olvasni német nyelvű könyveket. Sok olyan kifejezést, beszédfordulatot tanultam meg ígí, amivel máshol még nem találkoztam. Ha van már egy alap tudásod, akkor jó módszer. A szavak is joban megmaradnak, ha többször olvasom őket. Agatha Christie tényleg viszonylag egyszerű, de én jobban szeretem a nehezebb olvasmányokat, például Stephen Kinget. A netről is lehet letölteni E-book-ot.
2012. márc. 4. 20:57
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

"Mennyire hatásos nyelvtanulási módszer, ha idegen nyelven olvasok könyveket?"

Nagyon hatásos, az egyetlen kérdés az, hogy milyen szinten vagy. Teljesen kezdőként minden 2. szót kiszótárazni rendkívül fáradságos. Nagyjából a középhaladó szinttől kezdve azonban már viszonylag folyamatosan tudsz olvasni téged érdeklő szövegeket, középfok környékén pedig már szinte bármilyen szöveget viszonylag kevés szótárazással. Ekkortól nagyon gyorsan lehet olvasással fejlődni, mert viszonylag sok új szót találsz, és kontextusba helyezve jól megfigyelhető a működésük. Az új szavakat mindig ki kell írni, környezetükkel együtt is, ha szükséges. A kiírt új szavakat tudatosan gyakorolni kell, nem fognak maguktól "rögzülni" (illetve rögzülhetnek, csak 10-szer annyi munka árán). Magasabb szinteken pedig szinte már csakis így lehet továbblépni.

"Van egyébként valami jó módszer esetleg a nyelvtanulásra?"

Sokat kell olvasni, ez a legjobb módszer. Az idő egy kisebb részében pedig a többi részképességet is fejleszteni kell, pl. a beszédértés filmnézéssel, a nyelvtant nyelvtani gyakorlatok végzésével stb.

2012. márc. 5. 13:03
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Egyébként középfokú nyelvvizsga körüli szinten vagyok mindegyik nyelvnél. Angolból a nyelvtan viszont kevésbé megy. Az igeidőkkel hadilábon állok.

2012. márc. 5. 17:43
 7/9 anonim válasza:
100%
Legegyszerűbb ha olyan TV csatornát nézel amilyen nyelvet akarsz tanulni alatta a fordítással!
2012. márc. 25. 17:38
 8/9 anonim válasza:
32%
16 éves vagyok Angol csatornát kezdtem nézni 13 éves koromban, magyar felirattal és most vágom az egész nyelvet. Még meg tudnák élni Amerikában is.
2012. márc. 25. 17:39
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha még érdekel egy válasz: hatásos. Ami még hatásosabb, ha beszéddel, de főleg írással kombinálod. Rengeteget fog fejlődni a kifejezőkészséged, amint elkezdesz írni, legyen az bármi. Írhatsz összefoglalásokat, elemzéseket arról amiről olvastál. Persze lehet ez a módszer egyeseknek, mint nekem jobban beválik mint másoknak, akik nem szeretnek annyira írni. Próbálj mindenképp olyan témában olvasni, ami érdekel, mindegy mi az!

Ami a módszereknél fontosabb viszont, hogy konzisztens legyél és tarts ki a nyelvtanulás mellett, mindegy hogyan. Ha filmet szeretsz nézni, tedd azt. Nekem az írás segített a legtöbbet, de persze azt meg kellett előznie olvasásnak különben nem lett volna honnan meríteni - nem tartalmat, hanem kifejezéseket és szófordulatokat, amiket használhattam.

2012. okt. 20. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!