Hogy fogjak neki egyedül az angol tanulásnak?
Alapszinten vagyok. De 5 éve nem használtam a nyelvet!! Van,hogy az alapszavak sem jutnak eszembe.
A kérdésem az lenne,hogy tudna-e nekem vki ajánlani egy megfelelő tematikát, ami szerint elinduljak? Mivel kezdjek? Mit csináljak naponta? Hogy juthatok el A-ból a B-be?
Tanárra nincs pénzem,így magamtól kell megoldani a nyelvtanulást. De egyszerűen nem megy. Felhalmoztam magam körül könyveket, szógyűjteményeket. De nem tudom mi alapján fogjak neki nem tudom mivel kezdjem, hogy haladjak!
Köszönöm a segítő válaszokat előre is!!!!
A duolingo nagyon jó
www.duolingo.com
Első körben csináld végig a Duolingot. Az eltart majd pár hónapig.
Nekem van középfokú vizsgám de azért bőven van mit tanulnom duolingo-val úgy veszem észre! Persze az elején sok leckét át ugrottam hiszen nulláról kezdi. Napi szinten használom, tényleg nagyon hatékony.
De alaposan csináld. Inkább többet gyakorolj, minthogy csak átrohanj a leckéken. A hallás utáni és a mikrofonos feladatokat is csináld.
Olvass híreket egyszerű nyelven és aztán egyre magasabb szinten: newsinlevels.com
Egyes szintet már most érted valószínűleg, ami máris siker élmény lehet ;-)
Engvid.com minden nap nézz pár videót itt. Találsz olyat amit már most érteni fogsz!!
Önállóan szavakat ne magolj, nem túl élvezetes és sok értelme sincs.
Amúgy ha haladni akarsz akkor minden nap foglalkozni kell vele. Többet ér napi 1 óra, azaz heti 7 mintha 10 órát tanulsz de csak hétvégén. Szóval persze nyilván minél több annál jobb de a rendszeresség talán még fontosabb.
duolingo +1
Én kéttanba járok, mindennap volt 4 angolom, így lett meg nulláról a nyelvvizsgám idén, szeptemberi kezdéssel. :) Szóval igen, a rendszeresség nagyon fontos, és figyelj oda, hogy mindenképp térj ki a nyelvhasználat minden területére! Keress angol/amerikai vagy más embereket, akik tudnak angolul (de mindenképp külföldit), és beszélgess velük a facebookon/skypeon, sokat fejlődhetsz. Nekünk a suliban könyveket is kellett olvasnunk, olyan 2 hónap után (penguin readers, oxford - nekik vannak rövidebb olvasmányaik, hátul szómagyarázattal, stb). Esetleg a nyelvtanhoz próbáj beszerezni egy Essential Grammar in Use könyvet, tényleg nagyon profi és hasznos, akár használtan is megteszi. :) Előny, ha van, vagy töltsd le, akármi. :) Aztán videók, hanganyag, sorozatok minden mennyiségben, hírek!!!
Jó oldalak:
theguardian.com
bbc.co.uk
telegraph.co.uk
theonion.com (kamu hírportál :D)
9gag.com
Illetve az EUROEXAM facebook oldalán is rengeteg jó linket megosztanak, plusz van az a nyelvi fitnesz training cucc, ami fejleszti a tudásod rendesen. :) SOK SIKERT! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!