Hogy tanulhatnék meg magamtól angolul?
Több variáció is van:
1.: Angol szöveges kalandjátékokkal (Pl. régen volt a Monkey Island)... ...manapság van egy rakat online is!
2.: Vannak olyan könyvek, amelyekben angolul is, meg magyarul is le van írva a történet. De választhatsz olyan könyvet is, amelyet már magyarul olvastál.
3.: Kezd el tanítani valakinek, és közben te is meg fogod tanulni.
4.: Bár nem árt egy jó nyelvtankönyv sem, szerencséd van, mert az angol nyelvtan mérföldekkel könnyebb, mint a német! (de ha arra is sajnálod a pénzt, neten minden megtalálható)
Hogy a kiejtésre is figyeljünk:
5.: Nézz meg egy-két filmet angolul, magyar felírattal.
6.: Pár zeneszámot elénekelhetsz, mégha nem is tudsz énekelni akkor is, követve persze a zeneszám szövegét (lyrics).
Bye 4 now...
Egyedüli tanulásra, én a kreatívval kezdtem, de számomra monoton volt és váltottam a relaxára, ezeket csak szótanulásra, kiejtés gyakorlásra használom, mert jók a hanganyagaik.
Nyelvtan tanuláshoz, több forrást is használok, mert nekem nagyon nincs érzékem sajna a megértéséhez, amiket használok az pl. 5 perc angol, English Today.
Nyelvtani gyakorlatokhoz pedig az Oxford tankönyve a legjobb a bordó változatú kiadása.
Plusz, ha már ott tartsz keress vkit neten akár chattelve is, akivel gyakorolhatod az élbeszédet.
Mindegyik tananyagot megtalálod amúgy neten is, de meg is veheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!