Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szerintetek az jó módszer...

Szerintetek az jó módszer angol igeidő tanulásnak?

Figyelt kérdés

Ha úgy tanulom hogy: elsőnek

1. Present Simple

2. Past Simple

3. Future Simple

ezek után

4. Present Continuous

5. Past Continuous

6. Future Continuous

utána ugyan így csak a a Perfectet.

2012. dec. 23. 19:45
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom, de szerintem ezen kár is sokat agyalni. Én a globális tanulási módszer híve vagyok, azaz lehetőleg nem szettöredezetten tanulok, mert az sokkal természetesebb. Egy csecsemő is így csinálja.

Én egyszerre ismerkednék az összes igeidővel, legalábbis általánosságban, aztán egyes nüanszokra később is vissza lehet térni. Az angol nyelvtan annyira egyszerű, hogy szinte pár napon belül megérthető a lényege elsajátítható, és utána már csak ismételgetni, gyakorolni kell.

Ehhez képest lehet esetleg sorrendet meghatározni. Én először a jelen időt venném egyszerre a folyamatosat és az egyszerűt. Aztán jöhet az egyszerű és a folyamatos múlt, és ezzel nagyjából egyidőben a befejezett jelen (egyszerű és folyamatos) is, mert a magyarban az is múltat fejez ki részben.

Ez után pedig ami még maradt, a befejezett múltak, és a jövő idők egyben.

2012. dec. 23. 19:54
 2/5 anonim ***** válasza:

"Ha úgy tanulom hogy: elsőnek

1. Present Simple

2. Past Simple

3. Future Simple "

Ez oké, ha ezeket tudod használni, akkor minimális szinten már tudsz kommunikálni. Segédigéket mindenképp megtanulnám az igeidők mellé.

Aztán jöhetnek ezek:

"4. Present Continuous

5. Past Continuous "

Utána nálam

present perfect

esetleg past perfect.

Ezek menjenek jól, a maradék 5 meg már csak színesíti a beszédet, de nem tartom létfontosságúaknak.

2012. dec. 23. 20:11
 3/5 anonim ***** válasza:

Jó kérdés. A zárójelesek nagyon ritkák.

1. Present Simple

2. Past Simple

3. Future Simple

ezek után

4. Present Continuous

5. Past Continuous

(6. Future Continuous )

majd

Present Perfect

Present Perfect Continuous

Past Perfect

(Past Perfect Continuous)

Future Perfect

(Future Perfect Continuous)

+ és ez fontos. Minden igeidőnek Passive alakja is van. Így duplázódnak a lehetőségek.

2012. dec. 23. 20:51
 4/5 anonim ***** válasza:

Annyira nem nagy dolog ez, hogy sokat kelljen rajta filozofálni.

Én így mondanám: Present Simple, Present Progressive, Present Perfect/Past Simple, Present Perfect Progr./Present Perf. Simple, Past Progressive, Past Perfect, Future SImple valamikor közé, ha ezek megvannak, akkor a többi magától értetődik majd.

2012. dec. 23. 21:02
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem kell túlságosan bonyolítani a dolgot. Van egy millió igeidő, amelyek közül viszont a beszélt nyelvben, a való életben csak néhányat használnak: present simple és continuous, past simple és continuous, future simple, present simple és csókolom. A többivel csak nyelvtani gyakorlatokban és nyelvvizsgán gyötrik az embert. Közönséges halandók nem többszörösen bővített, agyonkomplikált mondatokban fejezik ki magukat.

Nomármost, ha nyelvvizsgára készülsz, akkor sajnos minden igeidőt tudni kell használni. Itt pedig és személy szerint a következő képpen haladnék:

present simple és continuous

past simple és continuous

present perfect

past perfect

future simple, continuous, perfect.

Ha azért tanulsz angolul, mert egyszerűen "csak" a nyelvet akarod elsajátítani és képes akarsz lenni kommunikálni, akkor elég a felsorolt igeidőkkel tisztában lenni, a többire úgy sem lesz szükséged.

Az igeidőket pedig a legjobban filmekből, sorozatokból, interjúkból sajátíthatod el. Így nem csak az ragad rád, melyiket mikor használják, hanem az is, hogy milyen értelemben és összefüggésben. Bónuszként pedig rengeteg kifejezést megtanulsz anélkül, hogy magolnod kéne.

2012. dec. 26. 04:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!