Sürgős! Német házival kapcsolatban lenne egy kérdésem! Mi a helyes szórend?
A sich interessieren für+A az valóban azt jelenti, hogy valakit érdekel valami. (z.B. Ich interessiere mich für die Fremdspachen.= Engem érdekelnek az idegennyelvek.)
Az érdeklődni valami után pedig a sich erkundigen nach+D. Így a mondat esetében is ezt kell használni. Azaz: Ich möchte mich nach dem Sprachkurs erkundigen (ahogy az előttem szóló is helyesen írta).
Nem vagyok tanár, mégis tudom, mert ez elég alapkövetelmény. #2-es pedig ne osszad az észt, ha nem vagy biztos a mondandódban, nem azért írta ki a kérdést a kérdező, hogy félrevezesd.
"ez sich interessieren (für +Akk), ami azt jelenti, hogy érdeklődik valami iránt."
Például ezzel. Egyébként a szórend helyes.
Igen, jelenti azt is amit te írtál, de mégsem.
Az sich erkundigen-t információszerzésre használják, mint "érdeklődni", míg a sich interessierent arra használhatod, hogy megadd az érdeklődési köröd. De már leírtam, csak el kéne olvasni.
Képzeld már elolvastam, csak amikor kérdeztem, hogy miért is vezetem félre, ezt írtad:
""ez sich interessieren (für +Akk), ami azt jelenti, hogy érdeklődik valami iránt."
Például ezzel. Egyébként a szórend helyes."
Most meg azt írod, hogy jó. Előbb gondolkozz, aztán írj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!