Segítesz lefordítani? (magyarról-angolra)
Ezt angolra kellene lefordítanom. Fele már megvan, de az sem biztos, hogy jó. Valaki segítene?
Az egész tojásokat a cukorral – meleg vízfürdőben – kemény habbá verjük. Egy másik edényben a magozott meggyet enyhén darabos péppé törjük, majd hozzáadva az olajat, vajat, tejet, citromot, jól összedolgozzuk. Ezután a tojáshabot is lazán hozzákeverjük a meggyhez, végül a fahéjas, sütőporos lisztet is beleforgatjuk. A bekevert massza enyhén folyós állagú lesz. Azt három részre osztjuk, s egy-egy 23 cm átmérőjű tortakarikába mérve 10-12 perc alatt megsütjük 210 °C-on. A piskóta nagyon puha, laza szerkezetű, ezért vigyázni kell, nehogy kiszáradjon. Sütés után a felületét meghintjük cukorral, majd rárakunk egy sütőpapírt és azonnal ráfordítjuk a tésztát.
A krémhez felforraljuk a tejet a cukorral és a mascarponéval, hozzáadjuk a fehér csokoládét, majd folyamatos keverés közben újraforraljuk. Hozzáadjuk a zselatint, s lassan belecsurgatjuk a tojássárgáját, amivel besűrítjük. Végül, még forrón turmixgépben is megjáratjuk. Amint a krém kicsit meghűlt (még a torta töltése előtt) hozzákeverjük még a tejszínhabot is.
A meggytöltelékhez a magozott meggyet le kell darálni, majd a citromhéjjal, a citromlével, a likőrrel és a fahéjjal elkeverni. A pudingport feloldjuk a meggylé egy részével, a többit pedig felforraljuk a cukorral, majd a pudinggal besűrítjük. Ekkor hozzáadjuk a meggyet és tovább kevergetjük, míg egyet nem rottyan.
A piskótákat körben megkenjük meggykrémmel. Majd a tejszínes krémet elosztjuk a három piskótalap között, s az összeállított torta tetején is oldalán is simára kenjük a krémet. A torta oldalát darált pörkölt dióval vonjuk be, a tetejét pedig tejszínhabbal, meggyel, csokoládéval díszítjük.
Aki segít, annak nagy-nagy köszönet!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!