Melyik nyelvet válasszam ezek közül 2. nyelvnek? ( német, francia, olasz, orosz ) bővebben lent
Azt hallottam attól is függ, milyen pályán szeretnék majd később elhelyezkedni. (Japán tolmács, vagy pszichológus, bár ettől még jóval odébb vagyok.) Így magamban gondolkodtam a nyelvekről,erre jutottam:
-német: ésszerű lenne ezt tanulni, a szomszéd országok meg a munka miatt, de szerintem ha angolul tudok nem sok értelme van németül beszélni
-francia: azt hallottam nagyon nehéz nyelv, de 1-2 szón kívül egy kukkot se tudok
-olasz: na, ez az egy nyelv, ami abszolút de nem érdekel, bár sose tudni
-orosz: a szüleim mondják, hogy nem ártana oroszul tudni, de szerintem nem sok értelme van oroszul tanulni, de azért érdekes nyelv
Szóval inkább azt kérdezném, melyiket éri meg a legjobban tanulni az angol mellé? És a későbbi terveimhez?
Valójában most hasznosságot kérded, avagy azt hogy nyelvtanilag melyik a könnyebb?
Német: angol után kínszenvedés tanulni, a németet jó korán kell elkezdeni ahhoz, hogy a német logikája beivódjon a fejedbe.
Hasznosság: a német ipar miatt hasznos.
francia: ez hasonlít a legjobban az angolhoz, egy kicsit fura nyelv nekem (német-latinos vagyok persze angolt is tanulok)összekeveredett a frankkal és a latinnal, az angol sókincs 60%a román (azaz római) eredetű, amiből 3/4 francia, 1/4 középkori latin. Kiejtése, fonetikája borzaasztóbb, de egy angolos értheti ezt. A tudomány 2. nyelve ez, nyelvtanilag hasonlít az angolra, csak sokkal többet kell vele civódni a szótövek nélkül. (amúgy angol után minden nyelvvel szokott civódni az ember...)
olasz: hasznossága abszolúte nincs, de a legszebb nyelv a világon, és viszonylag könnyebb tanulni, mint pl. a németet.
orosz: angoltudással sopkat ér, mert az orosz piac, egy nagy befojásolója az EU-nak, szláv nyelv, 3 múlt idő van, a nemek logikusabbak mint a németé, írása fonetikus, csak aza baj, hogy cirill alphabétumot használnak, ami igazán megnehezíti a tanunlást.
Remélem vmennyit segítettem, mondom, a piac 2 nyelve: a német, orosz.
Német: Szerintem semmiképp. 6 év angol után kezdtem el gimiben tanulni, de nekem maga a nyelv sem tetszik, és szerintem tök nehéz. :S
Francia: szerintem nagyon szép hangzású nyelv, bár egy szót sem tudok...
Olasz: az osztályunkban van sok olaszos, egész jól boldogulnak vele (sokkal jobban, mint mi a némettel)
Orosz: szerintem a mai fiatalságból nagyon kevesen beszélnek oroszul, lehet megérné.
18L
ha például az iparban szeretnél tevékenykedni akkor oroszt ajánlom,mivel Oroszország az egyik legnagyobb ipari ország.
német azért lenne jó,mert azt nyugaton több mint 6 ország is beszéli hivatalos,és nem hivatalos nyelvként.
szerintem ezen kettő közül válassz.
Jó, hogy nyomjátok Oroszországot a gyakkerdeseken, de gazdaságilag nulla. Csak olajuk és földgázuk van.
Lehet lepontozni, de ez az igazság.
Csak olajuk és földgázuk van lol. :D
Azok nélkül meg összeomlana az élet Magyarországon... :D
az oroszról nem tudok mit mondani.
Én franciát tanulok, és nekem az angol után nagyon könnyen megy. A nyelvtana majdnem mindig visszavezethető az angolra, ritkán van eltérés, akkor se sok. A szavak nagy résza szinte ugyanaz. És simán el lehet helyezkedni vele, mert nem sokaknak van használható francia nyelvtudása Mo.-n.
Ha e 2 közül kell választani, akkor francia.
De amúgy én a németet ajánlanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!