Az angolban mi különbözteti meg a "the" kiejtését?
Angol tanfolyamra jàrom és mondta volt 1x a tanárnő csak már elfeljtettem :S
Ugye van amikor d nek ejtjük és van amikor di -nek.
Valahogy úgy van,hogy amikor tárgyas esetben használjuk akkor vagy d vagy di és amikor csak simán mint pl Az USA akkor akkor pedig megint d vagy di ?
Nem tudom mennyire jön át a kiejtés a d vagy di de sztem aki tudja a nyelvet érti,hogy gondolom.
Az, hogy az utána álló szó kezdőbetűje magánhangzó-e.
Pl. The USA. [Di jú esz éj], mert az U betű magánhangzó.
The police. [Dö polisz], mert a p betű mássalhangzó.
Köszönöm a válaszokat,igen gondolkoztam,hogy írjam ki,hogy dö vagy d de azért mégsem dö-nek ejtjük egy kicsit másképp csak azt nem lehet leírni magyar karakterrel,de attól függetlenül az dö-höz hasonlít.
Amúgy a román nyelvben van egy betű aminek kiejtése pont annak a kiejtésnek felel meg : Ă
Amúgy azért is írtam d-nek,mert ugye a mássalhangzós betűket mintpl. D kétféleképpen is ki szoktuk ejteni vagy d vagy pedig dé (Értitek mire gondolok sztem :D )
Meg amúgy egyik kiejtés sem felel meg a valódi kiejtéshez mivel a th-s szavakat kicsit másképp ejtik amit leírni nem lehet :D
Amúgy én is megtanultam úgy ejteni a szavakat, és sokkal jobb kimondani így minthogy pl 3-nál,hogy trí vagy szrí hanem thrí azzal a th-s kiejtéssel :D
Vagy pedig ugye : There sokan ugye der-nek ejtik de igazság szerint nem helyes csak nagyon hasonló hozzá.
Tudjátok miért hoztam két példát,mert két féle th kiejtés van a sziszegős és a zümmögős :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!