Az emberek többsége miért nem tudja normálisan megtanulni az angol szavak kiejtését?
Mit értesz azon, hogy "normálisan"? :)
Amúgy valószínűleg azért, mert nem az az anyanyelvük, és nincs jó nyelvérzékük.
Hát azért nem egy kis munka helyesen megtanulni az angol kiejtést, hisz jó formán minden szóra külön meg kell tanulni. (Erre pedig nem mindenki hajlandó)
Ráadásul az sem segít, hogy a legtöbben valószínűleg elsősorban írásban látják a szavakat, ami ugye a kiejtésben nem nagyon segít és rögzül egy általuk kitalált kiejtés a fejükben, amit már nehéz felülírni.
#2, Bizony, ebbe a hibába én is beleestem. A "source" szót szörsz-ként jegyeztem meg, és nagyon nehéz átállni a (kb) szórsz-ra.
A másik az "event" és a "hotel". Az elsőt Ívent-nek ejtettem, és csak nem is olyan rég tudtam meg, hogy valójában iVEnt, a második szótag a hagsúlyos. A hotelnál ugyanez, most már nagyon nehéz megszoknom, hogy igazából hoTEl, a "tel" a hangsúlyos szótag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!