Angol, francia (orosz) után mennyire könnyű a lengyelt egyedül megtanulni?
Igazából,még nem tervezem,hogy pont most elkezdem tanulni,de mondjuk később.
2 nyelv tudása már biztos megkönnyíti a harmadikét.(Hacsak nem tanulok meg addig még egyet:D)
Angolból felsőfokon vagyok (vagyis,szóbeli téren biztos),franciából meg igyekszek haladni,de még van híja a középfoknak is.(Igaz,hogy ha téltől tanárhoz járnék,meg még több időt szánnék rá,még jobban tudnék haladni).
A másik kérdésem: ha az apukám szláv anyanyelvű ,akkor az nekem megkönnyíti a lengyel megtanulását?Azért kérdezem,mert így van olyan szláv nyelv,ami a véremben van,szóval egy szláv nyelvet már tudok,meg jó is a kiejtésem,meg ilyesmik.De,csak apukám szláv anyanyelvű,anyukám nem.És a magyart tanultam előbb,ami viszont nem szláv.
A nyelvérzékem alapjában véve jó.
Előre köszi.
Ha oroszul már tudsz, akkor a lengyellel biztos nem lesz gondod. Az alapjában véve lényegtelen, hogy a felmenőid anyanyelve mi volt, nyelvtudás nem tud öröklődni:) Itt csak a környezeti hatás számít, a genetika nem.
Minél több nyelvből van már vmi tapasztalatod, annál könnyebb lesz egy újabbat elsajátítani. Ezért igen, az angol meg a francia tudásod segíteni fog a lengyelben is, de persze nem azért, mert ezek a nyelvek annyira hasonlóak lennének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!