Hogyan és miből kezdjek el itthon, egyedül francia nyelvet tanulni?
Angolból aktív felsőfokú nyelvtudással rendelkezem. Ez jelent valamennyi előnyt, vagy nem?
Jelenleg nem tudom a magántanár / tanfolyam díját vállalni, így ez a módszer kiesik. Ezért akarom megpróbálni autodidakta módon tanulni a nyelvet.
30/N
Az angol túl sokat nem segít ebben (legalábbis ez a saját tapasztalatom). Némettel többre mennél, meg latinnal, de persze a semminél mindenképpen előnyösebb. :D
Szerintem eleinte mindenképp szükség van tanárra, mert pl. ha a kiejtést rosszul tanulod meg, akkor az alapjaiban rontja a tudásod. Ha már biztos alapokat szereztél, utána már otthon, magadtól is meg tudod tanulni a bonyolultabb nyelvtant, szavakat, stb. Meg azért később sem árt egyegy tanfolyamba balainvesztálni, mert azért a beszédet otthon, egyedül nem tudod olyan szintre fejleszteni - bár erre azért lehet alternatívákat találni.
Én a helyedben halasztanám a dolgot, és gyűjtenék annyit, hogy egy kezdő csoportban pár órát vegyek.
Könyvet sem tudok nagyon javasolni, mert csupa olyan jut eszembe, ami elég interaktív oktatást igénel, iskolai órákra lett kitalálva, stb. :S Szótár mindenképp jól jön. :D Vannak alapvető nyelvtani összefoglaló könyvek, de gondolom ezeket angolból már ismered. Megtalálod akármelyik könyvesboltban.
Ezeket tudnám ajánlani:
100 kezdő francia lecke:
Jó, mert hanganyag, így a kiejtésedet is tudod a segítségével csiszolni.
Semmit nem tudok a franciáról, de a kiejtésnek azért érdemes utánaolvasni is, biztos találsz hozzá angolul anyagot.
Aztán itt van ez az oldal:
Szókártyás program, de kiejtés is van beleépítve (legalábbis a kezdő kártyákba biztosan)
Illetve a katedra szókincsfejlesztőjében találsz napi 3 francia mondatot.
Szintén hanganyaggal együtt.
Ez talán ismerkedésnek elég.
Hogyha egy szót sem tudsz még franciául akkor ezt javaslom: [link]
Én is innen kezdtem a tanulást és jelenleg is használom!Ha a francia mondatokra rákattintasz a kiejtést is meghallgathatod!
PONS francia kezdő könyv
tankönyv + 4 db CD, van hozzá megoldókulcs is és magyarul vannak az utasítások. ha nem is ezt a könyvet választod, keress olyat amiben van megoldókulcs + magyar leírás, különben SEMMIT nem fogsz tudni kezdeni vele.
Szia!
Én a relaxa villám franciával kezdtem el, mellé megvettem egy komolyan szki-s nyelvtankönyvet, megoldó kulccsal együtt is. Illetve, ahogy előzőleg ajánlották, én is fogom majd a kreatív francia tananyagát is tanulni, ha már a relaxát kivégeztem. Plusz van a pondsnak egy mobil tanfolyam nevű oktatása az is nagyon jó, a cdjük viszont annyira már nekem nem tetszett, tehát szerintem inkább a "mobil" verziót válaszd.
Továbbá ahol kiejtést is nagyon jól tudsz gyakorolni az egy nyelvoktató közösségi portál, livemocha.com, ingyenes...és anyanyelvűek ellenőrzik a feladataidat.
Szerintem ne várjál, mire tanárra futni fogja...a nyelvtanulás egyik lényege, h bátrak legyünk, rossz kiejtést úgy se tudjuk elkerülni eleinte..., de a lényeg, h már eleitől fogva merjünk csak kevés szókkal is beszélni.
Kedves 7. válaszoló!
Köszönöm, hogy írtál!
A közös tanulás érdekelne.
Van net és skype, a szöveg és hangalapú funkciót tudom is használni.
Most, nyáron több időm is volna a gyakorlásra!
Sziasztok!
Tudom, hogy elég régi már ez a beszélgetés, de engem is érdekel a francia nyelv. Kíváncsi vagyok, hogy az itt megemlített oldalak segítségével mennyire sikert a nyelvet elsajátítani? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!