Valóban lehetetlen elérni francia nyelvből nulláról kezdve a középfokú nyelvtudást egyedül tanulva,6-7 hónap alatt?
Sok helyen olvasom azt, hogy a francia nyelv mennyire nehéz, illetve hogy azt szinte lehetetlen egyedül megtanulni...
De ha van egy jó nyelvkönyvem, amihez van hanganyag, sok gyakorlat megoldókulccsal, és napi szinten 2-3 órát szánok rá intenzíven, akkor is "lehetetlen"?
Nem lehetséges, hogy ez a hozzáállás kissé eltúlzott?
Angolból felsőfokú nyelvvizsgám van, és napi szinten használom is azt a nyelvet.
Mit gondoltok erről?
Esetleg tapasztalat valakinek ezzel kapcsolatban?
Egyedül középfokút 6-7 hónap alatt szerintem is lehetetlen, nem csak franciából. Nincs visszajelzésed, senki nem javítja ki a hibáidat, nincs élő tapasztalatod..
Kell tanár, külföldi tapasztalat, más nyelvtudóval kommunikáció (élőben, neten) vagy egyéb helyzet, amikor aktívan, valóságos módon tudod használni a nyelvet. A nyelvtudás nem tesztek megoldását jelenti.
Bocs, de az angol nyelvet is úgy tanultam meg középfokú szinten, hogy addig soha nem voltam angol nyelvterületen...hanem neten beszélgettem max. + könyv, hanganyag, megoldókulcs. Majd egy tanfolyamon tanultam tovább, hogy legyen felsőfokúm. Most pedig fordítóként dolgozom.
Előtte iskolában németet tanultam, ill. abból érettségiztem. Csak nekem az a nyelv nem tetszik, így azért sem foglalkozom vele nagyon.
Bocs, egyedül tanulást írtál, könyv/hanganyag/feladatok.
Én nem bízom az ilyen konzervtudásban :) De gondolom, akkor van annyi tapasztalatod, hogy te se, és törekszel az aktívabb használatra.
Egyébként azért bátor vagy, hogy így kezdtél el fordítással foglalkozni...
Sajnos sok a rossz tapasztalatom, néha fordítóirodáktól is rettenetes minőségű anyagok jönnek.
Igen, én is tapasztaltam már, hogy diplomás fordítók olyan munkát adnak ki a kezükből, amit én magam nem tennék...
Velem elégedettek a lektorok, mert nem sok dolguk van azzal a munkával, amit én átadok nekik. Ezt nem nagyképűségből mondom, hanem tényleg így van. Erre tudom azt mondani, hogy a diplomához nem adnak automatikusan észt, tudást...az csak egy papír, ami azt bizonyítja, hogy X órában koptattad a padot. :)
Köszi az eddigi válaszokat!
Kedves legutóbb válaszoló!
A heti 21 óra gondolom, heti 21x45 perc, amiből ugye neked volt úgynevezett "üresjárat", míg más tanulók voltak soron...
Ellentétben a heti legalább 7x120 perc intenzív tanulással, és elég motivációval... plusz még neten beszélgetés, film...
Ja, és az se mindegy, hogy van-e már előzetes ismereted önálló nyelvtanulás területén, vagy nincs...
DE köszi szépen, hogy megosztottad a tapasztalatodat.
Továbbá Benny Lewis az ír poliglott is általában 2-3 hónap alatt tanul meg egy nyelvet folyékonyan használni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!