Valóban lehetetlen elérni francia nyelvből nulláról kezdve a középfokú nyelvtudást egyedül tanulva,6-7 hónap alatt?
Sok helyen olvasom azt, hogy a francia nyelv mennyire nehéz, illetve hogy azt szinte lehetetlen egyedül megtanulni...
De ha van egy jó nyelvkönyvem, amihez van hanganyag, sok gyakorlat megoldókulccsal, és napi szinten 2-3 órát szánok rá intenzíven, akkor is "lehetetlen"?
Nem lehetséges, hogy ez a hozzáállás kissé eltúlzott?
Angolból felsőfokú nyelvvizsgám van, és napi szinten használom is azt a nyelvet.
Mit gondoltok erről?
Esetleg tapasztalat valakinek ezzel kapcsolatban?
@ma 20:32
Küldtem neked privátban emailt. Köszi előre is! :)
Attól függ mit nevezel "üresjáratnak". Szerinted az osztálytársaim kérdezgetéséből, feleltetéséből nem tanultam??? Hallottam franciául beszélni őket,ha valamit rosszul mondtak ki lettek javítva, és az a része a tananyagnak el lett magyarázva még egyszer etc... szóval ez úgy hülyeség ahogy leírtad. A másik meg h emellett még otthon 1,5-2 órát tanultam ugyanis annyi házit adtak h majd bele döglöttünk-.- A tantárgyakat franciául tanultuk , nem hiszem h magadtól olyanokat tanulnál hogy "éghajlati övezetek, Pitagorasz-tétel, Newton törvényei stb ) Plusz a szabadidőmben rendszeresen nézek franciául videókat.
Nem azt mondom hogy egyedül nem tudod megtanulni, de azért ne gondold hogy te most egyedül leülsz a net elé ,úgyhogy nem tudod a kiejtést se semmit, és előbb megtanulod mint egy kéttannyelvűs. Ennyit szerettem volna és sok sikert a tanuláshoz.
Én is tanulok így nyelvet félreértés ne essék de reálisan látom ezt az egészet és tudom hogy az alapfok is minimum egy év kell nem hogy a középfokhoz félév...
Kedves utolsó te is értelmes lehetsz:)
ki is emeltem h NEM lehetetlen megtanulni tanár nélkül , csak 6-7 hónap alatt a középfokú lehetetlen így -.-
Lehetetlen nincs, max. tehetetlen. Én ezt vallom, és eddig bejött. :)
Szerintem értelmes ember, aki már beszél több nyelvet, képesnek kell lennie az autodidakta nyelvtanulásra. A kulcs a nyitottság, szorgalom, önfegyelem. Ez másra is igaz. Nem?
Eltelt több mint 3 év.
Hogy állsz? Sikerült? Ez egy anonim oldal, nyugodtan írd meg azt is ha nem.
Én egyébként azt gondolom megvalósítható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!