Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angolosok. A to és az -ing...

Angolosok. A to és az -ing használata?

Figyelt kérdés

Melyik alakot mikor használjuk?

Mi a különbség?

I like to swim.

I like swimming.

I like to read.

I like reading.

2014. ápr. 5. 17:34
 1/5 anonim ***** válasza:

to-val azért szereti inkább, mert hasznos számára, ing-gel meg inkább azért, mert élvezi. Haszna nem feltétlenül van belőle (pl. sörözésből). De lehet éppenséggel. Tehát mindkettő hangsúlyozásra használható. Nem mindig használható mindkettő változat.

Ha nem tudod, hogy melyiket válaszd, akkor 'ing'-es változatot válassz inkább.

2014. ápr. 5. 17:45
 2/5 anonim ***** válasza:
0%
Én úgy tudom, hogy a like helyes vonzata kizárólag a Gerund (ige+ing), annak ellenére, hogy az amerikaiak esetleg mondanak ilyet (helytelenül).
2014. ápr. 5. 17:45
 3/5 anonim ***** válasza:
like után csak "-ing" lehet
2014. ápr. 5. 17:47
 4/5 anonim ***** válasza:

Ezt rosszul tudjátok. Bizonyítás nélkül elég az, ha belenéztek egy egynyelvű szótárba:

[link]

Az, hogy mikor melyiket kell/lehet/jobb használni, az egy más kérdés. Angol nyelvű könyvek foglalkoznak ezzel, és nem egyszerű kérdésről van szó. Én egy szabályt írtam le, de a nagyon pontos angolban ennél is többről van szó.

2014. ápr. 5. 17:57
 5/5 anonim ***** válasza:

Szeretek úszni.

Szeretem az úszást.

Szeretek olvasni.

Szeretem az olvasást.

2014. ápr. 5. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!