Jó angolosok, tudnátok adni néhány hasznos tanácsot beszédhez?
Ezen csak egyféleképpen lehet segíteni: beszélni kell. Először én is mindig leblokkoltam, kerestem a legszebb szót, legegyszerűbb szerkezetet, aztán ahogyan kezdtem belejönni, leszoktam róla és csak beszéltem. Keress egy internetes oldalon egy angol anyanyelvű beszélgetőpartnert (vagy ha az nem jön össze, valakit, aki nagyon-nagyon jól tud angolul), és ha néhány levél után szimpatikus, akkor vedd fel Skype-ra, és hajrá! Eleinte nyilván nehéz lesz, de ha tudja, hogy csak tanulod a nyelvet, megértő lesz és segíteni fog. Hidd el, néhány alkalom után bele fogsz jönni, ezt csak gyakorlással lehet fejleszteni.
Azon meg ráérsz a nyelvvizsgán görcsölni, hogy helyes-e. Magyarul sem mindig beszélünk helyesen, még azok se, akiknek írásban gyönyörű szóvirágos barokk körmondataik vannak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!