Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Német nyelvet szeretnék...

Német nyelvet szeretnék tanulni, ez mennyire tartozik a könnyű nyelvek közé, és autodidakta módon mennyire sajátíthatom el? L21

Figyelt kérdés
Nagyon tetszik a német nyelv.Most egyetemre járok,de sajnos nem tudtam felvenni a kezdő német órát,mert ütközik másik órámmal.Vettem két könyvet,az egyik szinte csak nyelvtan, a másik egy magyar nyelven magyarázó tankönyv.Van egy ismerősöm,jó barátom, aki német tanár,tőle néha kérdezhetek,d sajnos csak skype on keresztül tudunk tanulni,mert ő az ország másik felében él. Így van esély rá,hogy egy alapfokú nyelvvizsgáig eljussak?

2014. febr. 20. 12:24
 1/7 anonim ***** válasza:
Van rá annyira vészesen nem nehéz nyelv az alap logikáját kell megérteni és utána menni fog, nehézsége a der die meg a das kb más nem nagyon. De sztem ha van ilyen cimborád ha skypeon is úgy is sztem sokat tud segíteni.
2014. febr. 20. 16:50
 2/7 anonim ***** válasza:
Az alapfokig biztos el lehet úgy jutni
2014. febr. 20. 17:21
 3/7 anonim ***** válasza:

Szerintem is nyugodtan belevághatsz, bár lehet eleinte nehéznek fogod találni (főleg ha mondjuk angolt tanultál eddig), hogy három féle névelő van, aminek nem kis jelentősége van a különféle ragozásoknál ill., hogy az igeragozásnak is különböző végződései vannak. Egyébként abban könnyű, hogy úgymond kötött a kiejtése, tehát nem igazán kell azon gondolkozni, hogy az adott betű adott esetben milyen hangot jelöl.

Sok sikert!

2014. febr. 20. 17:39
 4/7 A kérdező kommentje:
franciát tanultam eddig,most francia minor szakos vagyok egyetemen. az angolt nem szerettem,de azért,mert nem tetszett. a francia nyelvtana ránézésre nehezebb,mint a németé
2014. febr. 20. 19:56
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem tudom milyen a francia nyelvtana én már a Commo tu t'apell nél leragadtam, szal valszeg nehezebb, de mondjuk sztem úgy főleg megy ha már jól beszélsz franciául, mert van mihez hasonlítani. Szal sztem hajrá veszíteni nem vesztesz :)
2014. febr. 21. 14:34
 6/7 anonim ***** válasza:
Hochdeutsch is nit guat. Lahr liaba a Mundoat za Beispiel Buagnlaundisch, Stoarisch, Boarisch oida Saxisch oba nit d' Hochdeutsch. S' is schwoa und niemau spoch't Hochdeutsch. Oba d' Mundoat is nit schwoa, intrausnt, guat und bessa ols d' offiziel Sproch.
2014. febr. 21. 18:49
 7/7 anonim ***** válasza:

"Nagyon tetszik a német nyelv" <csuklás> MI?? Ilyet még nem hallottam, szerintem nagyon ronda..

Ha tudsz angolul, akkor nem lesz nehéz, csak több a szabály meg ugye a gęci névelő is ott figyel. Tulajdonképpen ennyi. Meg persze a latin szavak helyett a rusnya germán szavak magolása 1000-rel. :(

2014. máj. 13. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!