Tudtok egy könnyű nyelvezetű német nyelvű regényt?
Hú, mi rengeteget olvastunk a középiskolában, meg azóta is olvastam sokat.
Attól függően, hogy milyen szinten vagy:
- olvashatsz pl. Harry Pottert - én minden idegen nyelvet ezzel kezdek. :) (nulláról)
- ha klasszikus német művet akarsz, akkor nekem az egyik kedvencem a Die Verwandlung volt. Tetszett még a Romeo und Julia auf dem Dorfe, a Mario und der Zauberer vagy az Effi Briest, esetleg a Der Schimmelreiter.
Kicsit egyszerűbb a Das fliegende Klassenzimmer, vagy a Das doppelte Lottchen.
Az olyasmi, mint Faust, Kabale und Liebe vagy Nathan, der Weise már nehezebbek, azt kezdésnek nem ajánlom annyira.
Indián regényt olvas
(pl. karl May)-
Mindenképp regény kéne?
Elbeszélés is sok van, ami érdekes
Esetleg David Safier művei? Ő német szerző, magyarul eddig csak két könyve jelent meg, a Pocsék karma és a Jézus szeret engem, nagyon jó kis szórakoztató olvasmányok (bár inkább csajos könyvek). Művei németül: Mieses Karma, Muh, Jesus liebt mich, Happy Family, Plötzlich Shakespeare
És Gerstin Gier művei, ő is német származású, ő írta a most népszerű Időtlen szerelem trilógiát. (németül: Rubinrot, Saphirblau, Smaragdgrün)
ponyva is nyugodtan
és köszönöm az eddigieket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!