Eszperantó vagy olasz?
Nyáron államvizsgázok és nagyon jó lenne addigra egy középfokú nyelvvizsga.
Van valakinek tapasztalata eszperantóban? Tényleg meg lehet szerezni munka és főiskolai tanulás mellett fél év alatt?
Én 4 évig tanultam olaszt gimiben és imádtam, de ennek már 10 éve. Nem tudom, melyik mellett döntsek. Olaszból sok mindent egyedül is újra tudnék tanulni, és ráadásul sokkal jobban tetszik, mint az eszperantó. És valahogy lelkileg se érzek erőt magamban egy olyan nyelvre áldozni nem kevés pénzt, energiát, ami aztán semmire se lesz jó. Mondjuk az olasz se, de azt legalább szeretem. Anyagilag se mindegy, nagyon fontos lenne, ha minél kevesebbe kerülne, és muszáj megkapnom a diplomát mielőbb, hogy jobb legyen a fizum. Ez viszont nagyban múlik azon, hogy jól döntök-e nyelvtanulás terén. Nem bánnám, ha olyanok válaszolnának, akiknek van valamiféle tapasztalatuk eszperantóban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!