Angol, német, spanyol, olasz, francia. Ezeken a nyelveken kívül, mit érdemes még tanulni? És hol? Mennyi idő egy nyelvvizsga megszerzése középiskolai tanulmányok mellett?
Általános iskolában németet tanultam, elég jó voltam, átlag 4-es.. De aztán középiskolába azt abba hagytam és angolt kezdtem el, 3 év angol után vissza váltottam németre, de SEMMIT sem tudok, megjegyezhetetlen.
Tipikusan, amikor angolul tanultam, németül tudtam. Most hogy németül tanulok, angolul tudok többet.
Már jártam francia fakultációra 2 hónapot, nem tetszett. 1 hónapot pedig olaszra az sem tetszett.
Itthon próbálkoztam az orosszal, elég jól megtudtam tanulni a cirill betűket, és már az olvasással is úgy ahogy kivagyok békülve. Pár nappal ezelőtt jelentkeztem egy izlandi nyelvoktató programra internetes, ingyenes. De pechemre angolul vannak a leckék. Semmit sem értek belőlük. Konkrétan az eddig felsorolt nyelvekből mind tudok pár szót, olvasni és talán írni is. :D
De ennyi.
Sajnos egyedül nem haladok.
Szeretnék Budapesten vagy/és környékén valami jó nyelvsulit találni, ami minél rövidebb idő alatt feltud készíteni nyelvvizsgára!
Jövőre érettségizem, aztán szeretnék elvégezni egy szakmát és kimenni külföldre dolgozni!!
Remélem tudtok segíteni!!
"elég jól megtudtam tanulni"
Előbb a magyart...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!