Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ti bevállalnátok a helyemben?

Ti bevállalnátok a helyemben?

Figyelt kérdés

A helyzet röviden: januárban fogok BSc-n végezni, és remélhetőleg februárban kezdem az MSc-t. A diplomához szükséges nyelvvizsgám megvan, de hobbiból elkezdtem egyedül olaszul tanulni. Április óta napi szinten foglalkozom a nyelvvel, és már egy elég jó szintre eljutottam. Szeptembertől egy középfokú nyelvvizsga felkészítő kurzusra is beiratkoztam az egyetemen. Szeretnék középfokú nyelvvizsgát tenni, erre két lehetőségem van.

1. novemberben TELC: 1 hónapom maradt csak készülni, viszont ha netalántán sikerül, jól jöhet a + pont az MSc felvételihez.

2. március BME: a felvételihez már nem kapom meg a pontot, addigra több időm lesz készülni, viszont addigra véget ér a kurzus, amire járok és a záróvizsgám miatt is ki kéne hagynom kb. egy hónapot a tanulásban, eró lehet, hogy nem lennék előrébb.

Szeptemberben még a TELC-re hajlottam. Ti bevállalnátok a helyemben?

2013. okt. 15. 20:37
 1/9 A kérdező kommentje:
telc.hu-n megcsináltam a próbanyelvvizsgát és az elég jól sikerült. Viszont elbizonytalanít, hogy a levélre csak fél óra van. Meg félek, hogy a honlapra direkt könnyebbet tesznek fel. :-( A kurzuson, amire most járok BME vizsgára készülünk, és korábbi nyelvvizsgák feladatait oldjuk meg.
2013. okt. 15. 20:40
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
1.-t választanám, mert a másodiknál nem tudnál a másikkal foglalkozni, mint írtad, kb 1 hónapig, és lehet, h nem lennél előrébb.
2013. okt. 15. 20:41
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Menj most
2013. okt. 15. 20:41
 4/9 anonim ***** válasza:
90%
Vegyél olyan könyvet, amiben csak levelek vannak és azokat gyakorold még, hogy az is sikerüljön.
2013. okt. 15. 20:42
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Én megpróbálnám TELC-et.

Nincs mit veszítened.:) Max pár forintot, de ha sikerül és megkapod a + pontot, akkor nagyon boldog leszel:)

-SzA-

2013. okt. 15. 20:50
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Menj most. Én kb. így voltam, mint te, amikor be kellett fizetni a nyelvvizsgát. Kb. jó 2 hónappal a viszga előtt. Kérdeztem is a tanáromat, hogy szerinte? Ő meg azt mondta, hogy ahogy én érzem, ő nem tud mit hozzátenni. Befizettem, mondván, nincs mit vesztenem. (Na, a vizsgadíj azért nem kis összeg ma már.) Az elkövetkező 2 hónapban minden este 1-2 órát tanultam, átmentem persze. Ha már befizetted, azért az elég jó motiváció.

Keress a neten levelezőpartnereket, az is jó.

2013. okt. 15. 21:11
 7/9 anonim ***** válasza:
Elég kemény diónak tűnik, de be.
2013. okt. 18. 22:52
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindenkit felpontoztam. Végül úgy döntöttem, hogy nem megyek el. Az ok: olvasgattam a telc.hu-n és csak most vettem észre, hogy telcet nem lehet párosítani más nyelvvizsgával (angolt, németet igen, de más nyelveket nem), így ha nem lenne meg az egyik fele, fizethetném ki újra és újra a 30.000-t, amíg meg nincs a másik is.
2013. okt. 19. 08:16
 9/9 anonim ***** válasza:
És olaszból nincs valami nemzetközi? Azok általában egyszerűbbek, azt nem fogadják el?
2013. okt. 19. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!