Bevállalnátok ezt a helyemben? Vagy ismét kihagynátok inkább egy évet?
Hosszú a sztori, de megpróbálom minél rövidebben. Tavaly kihagytam egy évet érettségi után azzal a szándékkal, hogy akkor idén irány az orvosi. Gazdagabb lettem egy jogsival, egy felsőfokú nyelvvizsgával illetve dolgozom is. Sajnos a kémia érettségim annyira rossz lett, hogy esélytelen az idei felvételim. Gyógyszerészetet jelöltem másodszorra, de ott még a tavalyi ponthatárt sem érem el. Tehát elég reménytelen minden. Utolsó helyre azonban biztos felvesznek, ez gyógytorna. Már januárban kitaláltam dolgokat, hogy mi lesz, ha csak 3. helyre vesznek fel, de nem gondoltam volna, hogy így lesz. Tehát gondoltam rá, hogy akkor ezt a gyógytornát elvégzem és mellette (persze fizetősön) vmilyen nyelvi szakot, anglisztikát vagy olaszt, mindkettőt szeretem. Illetőleg gyógytorna után el tudnám végezni az egészségügyi szakfordító-tolmács képzést, amit már egy ideje kinéztem és akkor is elvégezném, ha felvennének orvosira, mert szenvedélyem az angol nyelv. Annyi, hogy gyógyítani szeretnék, nem angolt tanítani.
Csak felvetődik a kérdés: boldog leszek így? Ezt a gyógytornát csak azért jelöltem be, hogy legyen vmi 3. helyen, és az egészségügyi képzések közül ez volt a legszimpibb. Néztem az órákat azok is tetszenek, de nem tudom. 5 éves korom óta orvos szeretnék lenni, de már így is kihagytam egy évet, ami kínszenvedés volt. Nagyon bántam, hogy minden barátom egyetemista én meg nem. És most se leszek az. Tudom, nem ebből kéne kiindulni, de tényleg nem tudom mit tegyek. Lehet megszeretném a gyógytornát és mellette még a hobbimat is tanulhatnám, de mi van, ha nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!