Bevállalnátok fősuli mellet egy estin lévő okj-t?
Előzmények:
Van egy infós képesítésem (okj) amin meghúztak egy tárgyból-> tehát nincs meg a papírom
(már jelentkeztem a pótvizsgára)
(az állam támogatja az első közoktatásban szerzett szakmát).
Jelenleg nappali fősulira járok államira (nem tanulom magam agyon de matek kicsit meglepett).
Kérdés:
Bevállaljak fősuli mellet még egy infós okj-t estin vagy hanyagoljam és rakjam le azt amiből megbuktam?
OKJ megvalósítás esetén:
+1 Lesz még egy papírom
+2 Még több tudás
+3 Több tantárgyam egymásra épül így felmentést kapok
+4 Az állam támogatja így szinte ingyen lenne
-1 Mivan ha sz.. sem ér?
-2 Bukom a pótvizsga díját és ugye a félévenként van egy minimum összeg amit be kell adni
-4 nem lesz semmire időm
-5 fősuli mellet lehet nem bírom-> mind kettőre koncentrálok de egyik sem jön össze.
Ahány ember annyi véleményt és ötletet hallottam. Többször átgondoltam de döntésképtelen vagyok mit válasszak... (számalkban tanultam)
Én befejezném azt az okj-t, amit elkezdtem, szerintem felesleges még egy infósat elkezdeni...
Ha az idődbe belefér, úgy értem, hogy odaérsz az esti órákra, akkor megcsinálható szerintem.
Nyelvvizsgád van? Én inkább a nyelvre hajtanék, mert azon mindig van még mit csiszolni.
Szóval szerintem menj el a pótvizsgára, és ne kezdj el még egy OKJ-t, a fősulit csináld tisztességesen, tanulj mellette nyelvet, és ha mégis lesz több szabadidőd, akkor meg kezd el dolgozni, próbálj keresni olyan munkahelyet, ahol majd a diplomáddal is szívesen dolgoznál.
Szerintem a legfontosabb manapság a nyelvtudás, és az, hogy legyen gyakorlatod, és az a legjobb, ha mindkettőt már főiskola alatt megszerzed.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!