Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Bevállalnátok fősuli mellet...

Bevállalnátok fősuli mellet egy estin lévő okj-t?

Figyelt kérdés

Előzmények:

Van egy infós képesítésem (okj) amin meghúztak egy tárgyból-> tehát nincs meg a papírom

(már jelentkeztem a pótvizsgára)

(az állam támogatja az első közoktatásban szerzett szakmát).

Jelenleg nappali fősulira járok államira (nem tanulom magam agyon de matek kicsit meglepett).

Kérdés:

Bevállaljak fősuli mellet még egy infós okj-t estin vagy hanyagoljam és rakjam le azt amiből megbuktam?

OKJ megvalósítás esetén:

+1 Lesz még egy papírom

+2 Még több tudás

+3 Több tantárgyam egymásra épül így felmentést kapok

+4 Az állam támogatja így szinte ingyen lenne

-1 Mivan ha sz.. sem ér?

-2 Bukom a pótvizsga díját és ugye a félévenként van egy minimum összeg amit be kell adni

-4 nem lesz semmire időm

-5 fősuli mellet lehet nem bírom-> mind kettőre koncentrálok de egyik sem jön össze.

Ahány ember annyi véleményt és ötletet hallottam. Többször átgondoltam de döntésképtelen vagyok mit válasszak... (számalkban tanultam)

2011. szept. 18. 14:27
 1/2 anonim ***** válasza:

Én befejezném azt az okj-t, amit elkezdtem, szerintem felesleges még egy infósat elkezdeni...

Ha az idődbe belefér, úgy értem, hogy odaérsz az esti órákra, akkor megcsinálható szerintem.

Nyelvvizsgád van? Én inkább a nyelvre hajtanék, mert azon mindig van még mit csiszolni.

Szóval szerintem menj el a pótvizsgára, és ne kezdj el még egy OKJ-t, a fősulit csináld tisztességesen, tanulj mellette nyelvet, és ha mégis lesz több szabadidőd, akkor meg kezd el dolgozni, próbálj keresni olyan munkahelyet, ahol majd a diplomáddal is szívesen dolgoznál.

Szerintem a legfontosabb manapság a nyelvtudás, és az, hogy legyen gyakorlatod, és az a legjobb, ha mindkettőt már főiskola alatt megszerzed.

Sok sikert!

2011. szept. 18. 14:53
 2/2 anonim ***** válasza:
Én elkezdtem fősuli mellett az OKJ-s képzést, mert egy héten csak másfél nap az amit bent kell lennem a fősulin, holott nappalira járok, és csak a vizsgaidőszakban vannak a szakunkon számonkérések, tehát úgy éreztem, hogy az időmbe belefér. De ezt mindenki maga tudja eldönteni, hogy mennyit bír és akar tanulni, hogy mennyire tudja beosztani az idejét.
2011. szept. 18. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!