Mit jelentenek az alábbi német nyelvű kifejezések pontosan?
1.sich gegenseitig unterstützen
2.Wir-Gefühl haben
3.Klubabende
4.Klassenausflüge
5.einander zu Weihnachten und zum Nikolaustag beschenken
4. osztálykirándulás
5. karácsonykor és mikuláskor egymást megajándékozni
1. egymást kölcsönösen támogatni
2. (vmilyen) érzése van
3. klubest
1. egymást kölcsönösen támogatni
2. mi-érzést érezni (azaz mi -te meg én- egységként)
3. klubbest
4. osztálykirándulás
5. egymást karácsonyra es mikulásra megajándékozni
Nem lemásoltam, ha figyelmesen elolvasod (ha képes vagy rá!!!), akkor látod, hogy a 2. pontra eddig senki nem adott pontos választ, éppen a lényeg maradt ki - mármint hogy MILYEN ÉRZÉSröl van szó.
A többit csak azért irtam le, hogy egy helyen össze legyen foglalva minden válasz, igy áttekinthetöbb.
A "de a wir-gefühl-haben értelmetlen" kijelentésed nem igaz, egy itt Németországban egy bevett kifejezés, egy pár vagy barátok összetartozását igy szokták kifejezni.
Az tóbbi években egyre elterjedtebb, valószinüleg a MO-n forgalomban lévö szótárakban ezért nincs benne, igy lehetséges, hogy ott nem ismert, éppen ezért irtam le.
Nagyon zavar, hogy ha az itt használatos jelentéseket irm, akkor mindig akad valaki, aki eldönti, hogy a németek nem elég jól tudnak németül, a magyasrok meg sokkal jobban (ez nem feltétlen rád vonatkzik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!