Tudnátok segíteni? Mit tegyek?
Sziasztok!
Májusban lekéne raknom az emeletszintű angol érettségit olyan 65-70%-ra.
Jelenlegi szintem: megértetem magam, én is értem őket, de nem 100%-an, vannak helyzetek amikor csak bambán bámulok és nem értem.
Mit tanácsoltok, mit csináljak? Mit tanuljak, hova menjek? Erre nagyon nagyon szükségem van a továbbtanulás miatt.
Köszönöm szépen!
Ha nagy szükséged van rá akkor mindent bele.
1. Válasz egy könyvet ami meg van angolul. Szerezd meg AudioBook formában és hallgasd agyba-főbe amikor csak tudod és a nyomtatott változaton olvasd és fordítsd. (természetesen csak azt hallgasd amit már kiszótáraztál és érted)
2. Nézd a kedvenc filmjeidet angolul angol felirattal. Ha van ismeretlen kifejezés szótárad ki!
3. Olvass hallgass híreket angolul. Nézd a kedvenc sorozataidat angolul.
4. Ha megteheted fogadj egy jó beszéd-centrikus jó fej angol tanárt.
Köszönöm a választ!
Ezek nagyon jó ötletek, ez azt jelenti, hogy ezt nagyon sokszor kell mecsinálnom? Olyan naponta, vagy hetente 4-5x?
Ha tanárt nem is tudok felfogadni, főskolárol van sok ismerősöm, akik angolul tartott órákra járnak, nyelvvizsga stb. Ha ő velük tanulok (anyagiak jóval alacsonyabbak,sőt...) az szerinted hat valamit? Velük is hetente 2-3x ülnék össze.
Félév alatt így csak fejlődöm annyira h sikerülnön.
A legkomolyabban. Kényszerítsd magad olyan helyzetekbe, amikor külföldiekkel muszáj szót értened angolul.
A lehető leghatékonyabb és legkézenfekvőbb módszer erre, ha mindenhol nyitva tartod a szemed és nem csak direkt kihasználsz minden alkalmat, de magad is teremted az alkalmakat.
A turisták (Budapest utcáin szinte egész évben hemzsegnek legalábbis) nyilvánvalóan nyitottabbak az átlagnál az ismerkedésre és az újra, hálásak minden segítségért egy számukra idegen országban, és természetesen kifejezetten kommunikálni akarnak, vagyis csak az érdekli őket, amit tudsz.
(Ellentétben azzal, amitől egy iskolai helyzetben esetleg -- akár tudattalanul is -- félnél, hogy a tanár szívatásból direkt arra megy rá, mit nem tudsz.)
Csak lépj oda valakihez, aki kissé bizonytalanul betűzgeti az utcatáblákat vagy próbálja a várostérképet értelmezni, és kérdezz rá:
Can I help you?
A többi egyszerűen már adja magát.
Nekem ez vált be....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!