Milyen lehetőségeim vannak az arab nyelv tanulására? Elsősorban az egyéni lehetőségek érdekelnének!
Nagyon közel áll a szívemhez az arab világ, a kultúra és mindenképpen szeretnék megtanulni arabul. Úgy gondolom, hogy óriási - talán még kiaknázatlan - lehetőségek rejlenek ebben a nyelvben, ami szerintem nagyon szép is, amellett, hogy hasznos.
Egyénileg szeretnék tanulni, ugyanis nem nagyon van lehetőségem sem a tanfolyami, sem a tanári segítséggel való tanuláshoz. Tudom, hogy egy nehéz nyelvről beszélünk, de bízom magamban és Bennetek is!
Igen, olyan értelemben, hogy szeretném, ha ajánlanátok nekem nyelvkönyveket, hanganyagokat, számítógépes szoftvereket és mindezekhez elérhetőséget is, hogy hol vehetem meg őket - vagy esetleg honnan tudom letölteni! :D
Sokat keresgéltem már a neten, de nem találtam semmit...
Angol tudás megvan, úgyhogy ne csak magyar nyelvűeket ajánljatok! Persze, az lenne a legjobb! :)
Minden, tényleg minden lehetőség érdekel! Aki úgy érzi, hogy tudna nekem segíteni, az kérem írjon! :)
Előre is köszönöm a válaszaitokat! :P
Hát én is nagyon szeretem a keleti kultúrákat és mindig nagyon tetszett az arab nyelv hangzása.
Elkezdtem egyedül tanulni.
Én a Mastering Arabic 1-Jane Wightwick and Mahmoud Gaafar
könyvéből tanulok..most vagyok kb a felénél és nagyon szeretem..hanganyag is van hozzá :-)
A MSA arabot tanitja ami a modern arab.
Én akivel eddig beszéltem és arab volt..mindig megértette és válaszolt is ..pedig nem ugyanabból az országból valók :-)
Ha tudsz angolul, akkor ajánlom Jack Smart-tól a Teach Yourself Arabic-ot. Ennek több kiadása is van: a régebbi, a borítóján többek közt egy teaskannával és minarettel, nagyon jó, ha írott szöveget szeretnél megérteni; az újabb, korallos borítójú kiadás pedig inkább a beszédre fókuszál. Az előbbit kazettás, míg az utóbbit CD-s hanganyaggal látták el. Mindkét hanganyag jól használható. Tritton-tól is van egy Teach Yourself Arabic - ezt nem olvastam még, de úgy tűnik, hogy az egy "régibb vágású" tankönyv.
Magyarul, teljesen kezdőknek az Indul a karaván-t ajánlom. Ez nagyon jó kis könyv - ebből tökéletesen meg lehet tanulni írni és olvasni néhány nap vagy hét alatt. Boga Istvánnak van még egy érdekes arab nyelvkönyve (3 kötetes), de annak inkább kultúrtörténeti-kiadástörténeti jelentősége van - nagyon érdekes anyagok vannak benne (arab kultúrával kapcsolatos esszék), de a nyelvi anyag nyomdai minősége csapnivaló, nem nagyon lehet kisilabizálni az arab betűket benne (főleg egy kezdőnek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!