Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyire nehéz a török nyelv?...

Mennyire nehéz a török nyelv? Könnyebb, mint az arab?

Figyelt kérdés
2009. okt. 4. 19:12
 1/5 timido ***** válasza:
63%
Az arabról nem hallottam még semmit, de a török nyelv, az hasonlít a magyarhoz, asszem ott is van magánhangzó harmónia. Hogy pl kutyávAL, egérrEl, ez a val/vel es ragok meg hoz/hez/höz stb... Meg ragoznak ők is asszem. Ennyit tudok. :)
2009. okt. 4. 20:24
 2/5 anonim ***** válasza:
58%

Először nézd meg a wikipédián: [link]

Angol után nehéz, magyar után kevésbé :)

Olvasni nagyon könnyű, mert fonetikusan írnak (1928 óta latin betűkkel), mert csak 4 új karaktert kell megtanulni.

2009. okt. 10. 23:12
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, h az arab mennyire nehéz, mert arabul nem tudok, de gyanítom, h nehezebb megtanulni, mivel teljesen más nyelvcsalád, és sok olyan hang van benne, ami a magyarban nincs.

A török nyelv viszont magyarként sztem könnyen elsajátítható, mivel nyelvtanilag nagyon hasonlít (agglutináló nyelv, magánhangzóharmónia)....valamint ami nekem föltűnt még, hogy sok szófordulat ugyanaz, mint a magyarban, tehát tükörfordítással lehet lefordítani, ami mondjuk az magyarról angolra nem működne.

Egy a hasonlóságokat jól bemutató példamondat:

Cebimde çok küçük elma var (ejtsd: dzsebímde csok kücsük elmá vár) A Zsebemben sok kicsi alma van :)

2010. jún. 21. 02:25
 4/5 anonim ***** válasza:
bocs az elgépelésekért :)
2010. jún. 21. 02:32
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Én tanultam 1,5 évig arabul, és röviden-velősen összefoglalva a nyelvtana szerintem brutális... a török nyelvről pedig csak jókat hallottam, állítólag könnyen tanulható, és hamar eredményeket lehet vele elérni. Nincsenek nyelvtani nemei, de van benne 6 eset, amihez könnyű hozzászokni.
2011. máj. 7. 23:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!