A spanyol vagy az olasz nyelv a könnyebb? És melyiket tudnám elkezdeni esetleg itthon, tanár nélkül?
Nyelvtanilag nem hinném, hogy hatalmas különbség lenne köztük :D Viszont szerintem az olasz kiejtés egyszerűbb (barátom spanyolul tanul, én olaszul). Írott szövegben elég nagy százalékú a megérthetőség mindkét irányba, bár én nagyon nagyon elfogult vagyok :P
Ami az olaszban nehéz, az az igerendszer, de az szerintem a spanyolban is hasonló.
a spanyolnak az az előnye, hogy a világon nagyon sokan beszélik, vagy legalábbis valami hasonlót (kb 400 millió ember), míg az olaszt csak kb 60 millióan. Bár még Spanyolország egyes részein sem spanyolul beszélnek, ez mondjuk hátránya. Egyébként nyelvcsaládra tényleg hasonlítanak, mindkettő latin/újlatin nyelv.
De ha a barátod spanyolul tanul akkor talán azt lenne célszerűbb elkezdeni, mert tudna segíteni benne.
"A spanyol vagy az olasz nyelv a könnyebb?"
Semmi lényeges különbség.
"És melyiket tudnám elkezdeni esetleg itthon, tanár nélkül?"
Bármelyik nyelvet, ha van akaraterőd és rendes módszered.
"Beszélek már angolul és németül, most viszont szeretnék olyan nyelvet is elsajátítani, ami tetszik is:)"
Akkor tanulj valami szépet, pl. franciát vagy oroszt.
"Mindkettő szimpatikus, de nem tudom, melyiket lehet itthon is elkezdeni?"
A spanyolt tanuld, mert fontosabb az olasznál, és Mo.-on kevesebben beszélik, mint az olaszt (bár mindkettőt túl sokan tanulják a jelentőségükhöz képest).
Vagy esetleg megpróbálhatnád a portugált, sokkal szebb, és századannyian tanulják errefelé, mint mondjuk az olaszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!