Miért mondja mindenki, hogy a spanyol nyelv könnyű?
Azt vettem észre, hogy az interneten szinte mindenki azt írja, hogy a spanyol egy könnyű, logikus nyelv. Nagyon sokan írják, hogy még az angolhoz képest is logikus.
Én spanyol előkészítősbe járok, de mindenki egyetért abban, hogy a spanyol alapvetően egy brutális nyelv, ami teljesen nélkülözi a logikát.
Nekem olyan jól megy az angol, hogy előző életemben szerintem angol anyanyelvű lehettem.
A német is rendesen megy, bár ott néha ütközök problémákba.
Ezzel a spanyollal viszont már 5. éve küzdök, de egy tavaly írt szintfelmérő szerint a kezdő és az alapszint között vagyok, félúton.
Járok különórára is. A tanár ezzel kezdte: "Szerintem te ott rontottad el, hogy logikát kerestél a spanyolban"
Pl. mikor látok egy spanyol mondatot, az az érzésem támad, hogy vmi félkegyelmű írta, mert nem tesznek vesszőket, hosszúak a mondatok, ráadásul nagyon sok a "töltelékszó". Az iskolában is azt mondták a tanárok, hogy nehezebb, mint a többi neolatin nyelv, mert a spanyolok mindent körülírnak. Ez sajnos igaz :(
Nekem 5 év után is az angoltudásomból és a latin (fél)műveltségemből is a spanyoltudásom.
Ne aggódj, én egy szóval sem mondtam ilyet.
Sőt! Nekem még az angol is nehéz! 12 éve tanulom, mégse jött össze egy nyelvvizsgára való sem. :(
Csak egy példa:
Elvesztettem a kulcsom
spanyolul: "A kulcsom elvesztette magát nekem."
Èn mikor jártam spanyolra, alig kellet tanulnom, csak pár szót megtanulni, a grammatika meg a mondat felépítés az ment magától...
Ugyan ez németben és angolban, csak a szavakat kell megtanulnom..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!