Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért mondja mindenki, hogy a...

Miért mondja mindenki, hogy a spanyol nyelv könnyű?

Figyelt kérdés

Azt vettem észre, hogy az interneten szinte mindenki azt írja, hogy a spanyol egy könnyű, logikus nyelv. Nagyon sokan írják, hogy még az angolhoz képest is logikus.

Én spanyol előkészítősbe járok, de mindenki egyetért abban, hogy a spanyol alapvetően egy brutális nyelv, ami teljesen nélkülözi a logikát.

Nekem olyan jól megy az angol, hogy előző életemben szerintem angol anyanyelvű lehettem.

A német is rendesen megy, bár ott néha ütközök problémákba.

Ezzel a spanyollal viszont már 5. éve küzdök, de egy tavaly írt szintfelmérő szerint a kezdő és az alapszint között vagyok, félúton.

Járok különórára is. A tanár ezzel kezdte: "Szerintem te ott rontottad el, hogy logikát kerestél a spanyolban"

Pl. mikor látok egy spanyol mondatot, az az érzésem támad, hogy vmi félkegyelmű írta, mert nem tesznek vesszőket, hosszúak a mondatok, ráadásul nagyon sok a "töltelékszó". Az iskolában is azt mondták a tanárok, hogy nehezebb, mint a többi neolatin nyelv, mert a spanyolok mindent körülírnak. Ez sajnos igaz :(

Nekem 5 év után is az angoltudásomból és a latin (fél)műveltségemből is a spanyoltudásom.

2011. okt. 19. 23:36
1 2
 11/17 Pilsonis ***** válasza:
100%
Embere válogatja. Nekem nehéz. Én képtelen vagyok újlatin nyelvet megtanulni. Ezért helyette tanulok olyat ami lehet h másnak nehéz, de ahhoz van kedvem és megy is. Tanuld amihez kedved van, vagy ami megfog. Ha a spanyol, nehéz neked, nem megy, akkor hagyd. Olyasmibe feccöld az energiád ami érdekel is.
2011. nov. 27. 18:16
 12/17 anonim ***** válasza:
41%
Perdí mis llaves. Ezen nem tudom mi a kacifántos és mit komlikálod itt a kulcsaim elvesztették magukat nekem vagy milyen baromságot írtál te...
2014. ápr. 5. 17:43
 13/17 anonim ***** válasza:
komplikálod*
2014. ápr. 5. 17:44
 14/17 anonim ***** válasza:
83%
Utolsó, te tükörfordító bajnok vagy, ezt egy spanyol nem így mondaná, a kérdezőnek van igaza.
2016. máj. 27. 21:30
 15/17 anonim ***** válasza:
73%
Először is Kedves kérdező! A spanyol igenis logikus nyelv, több logika van benne mint az angolban, de akár németben is! Másodszor, egy elég inkompetens (már bocsánat a kifejezésért) spanyol tanárhoz mehettél magánórákra ha ilyet állít a nyelvről amit elvileg beszél is. Az az igazság hogy kettőn áll vásár: a te hibád is hogy nem megy a spanyol mert meg ne haragudj de ilyen hozzáállással ne is csodálkozz! A másik baj ami már nem a te hibád az a borzasztó magyar nyelvoktatás. Egyébként én magamtól középszintre jutottam spanyolból bármilyen tanár segítsége nélkül. A titok hogy beszélj anyanyelvi beszélőkkel.
2017. dec. 31. 11:25
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Minden nyelv pont ugyanannyira logikus, mint a többi.
2018. jan. 1. 13:12
 17/17 anonim ***** válasza:
Hasonlóan gondolom én is. Én középsuliban német után franciat tanultam második nyelvnek, mert hasznosnak és érdekesnek gondoltam. A rengeteg igeido és a számtalan rendhagyó ragozast be kellett magolni, nem szerettem, de nem volt mese. Ezután magamtól kezdtem olaszul tanulni és óriási segítséget jelentett hogy ugyanaz a nyelvtani felepitese majd jött a spanyol is. Ma olaszul és spanyolul közép és felsőfok között vagyok, franciabol sokat felejtettem. Én is jókat röhögök az italo és hispanmániás emberen hogy milyen könnyű ezt a nyelvet tanulni. Igen eleinte könnyű de utána egyre bonyolultabb és logikát nehéz keresni.
2019. júl. 14. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!