Az eszperantó vagy a cigány nyelv a könnyebb?
Az eszp. Arra fejlesztették ki, hogy könnyű legyen, ezért könnyebb a természetes nyelveknél.
Olyan, hogy cigány nyelv, nincs. A beás egy román nyelvjárás, tehát kb. olyan nehéz lehet, mint a román. A lovári egy indoárja nyelv. Flektáló nyelv, van benne egy egyszerű névszóragozás meg egy nem túl bonyolult igeragozás, vannak kivételek is természetesen, biztosan nem sokkal könnyebb, mint mondjuk az angol vagy a francia. El nem tudom képzelni, miért tanulná valaki, ha nem kifejezetten a cigány kultúra érdekli.
Köszönöm a válaszokat! :)
Ne ítéljetek el, de felvételihez kellene a pont. Most derült ki, hogy meglett németből a középfokúm, viszont én soha nem tanultam a németen kívül más nyelvet. Így 1 év alatt azzal próbálkozom, amelyik a legkönnyebb. Akkor elmegyek eszperantóra.
De az angolom nem lesz meg egy év alatt...
A németem 15 hónap alatt lett meg, de előtte 8 évig tanultam iskolában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!