Eszperanto nyelv? (csak hozzáértők, légyszi)
Mennyi idő alatt lehet megtanulni? Jövőre májusban szeretnék belőle emelt szintű érettségit tenni, sikerülhetne? Egyedül van csak lehetőségem tanulni.
Olyan válaszokra, hogy 'felesleges' 'tanulj valami értelmesebbet' stb NEM vagyok kiváncsi.
De azért a középszintű érettségi/nyelvvizsga az reális nem? Nagyon jó a nyelvérzékem, angolból is csak alapfokig tanultam tanárral, utána már egyedül megtanultam 2-3 év alatt úgy, hogy felsőfokú nyelvvizsgám van.
Fontos lenne ebből leérettségiznem vagy lenyelvvizsgáznom, mert a földrajzom 70% lett, és ha ezt megcsinálnám akkor ezt számítanák be az helyett 6. tárgynak. Vagy nyelvvizsgának is jól jönne pluszpontnak..
"Mennyi idő alatt lehet megtanulni?"
A tapasztalatok szerint 1/3-1/2 annyi idő, mint egy könnyebb természetes nyelvet. Számolj középfokon 200 munkaórával.
" Jövőre májusban szeretnék belőle emelt szintű érettségit tenni, sikerülhetne? "
Az még 9 hónap, ennyi idő alatt középfokon meg lehet tanulni egy valódi nyelvet is.
"Olyan válaszokra, hogy 'felesleges' 'tanulj valami értelmesebbet' stb NEM vagyok kiváncsi."
Pedig ez egy fontos szempont, mert az eszperantó használhatatlansága miatt az eszp-tanulók alulmotiváltak, és ezért van az, hogy az eszp nyelvvizsgán a legmagasabb a bukottak aránya. Alulmotiváltak, ezért hiába könnyű a nyelv, nem tudják megtanulni. És azért alulmotiváltak, mert érzik, hogy nincs értelme.
15:13
Ha középiskolás létedre megvan az angol felsőfok, akkor jó a nyelvérzéked és simán meg tudnád tanulni a franciát.
Az első vagyok. Elolvasva a válaszokat azt gondolom, hogy az eszperantó nagyon jó
-- hobbinak, ha már tudsz egypár nyelvet, és szórakoztat a nyelvtanulás (én is így kezdtem foglalkozni vele, és tényleg jól szórakoztam)
-- vészkijáratnak, ha kell egy expressz nyelvvizsga csak a papírért.
De ha van választási lehetőség, tényleg érdemesebb élő nyelvet tanulni.
Az még 9 hónap, ennyi idő alatt középfokon meg lehet tanulni egy valódi nyelvet is.
Tanárként (angol, esperanto) mondhatom, nem, nem lehet nulláról 9 hónap alatt (valódi tudást tükröző) angol érettségit tenni. Ha bartelben megoldod a tanárral, mit húzol és okosan bólogat a hülyeségre, akkor igen. Egyébként nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!