Szerintetek melyik nyelv tanulása lenne hasznosabb? orosz-arab-japán-kínai?
kínai.
nem vicc a gazdasági életben kb egy 15-20 év múlva már a kínai lesz a leghasznosabb nyelv
A kínai sem nehezebb a többinél. Oké, évekig tanulják az írást, máshol meg évekig tanulnak újabb és újabb szavakat. Ez ugyanolyan.
Amúgy meg a nyelvtana piszok könnyű, és az írása is logikus.
Őszintén szólva én is gondolkoztam már azon, hogy mely nyelvek lehetnek majd a jövőben nagyon fontosak. Hogy mely nyelveket tudjuk majd a jövőben a legjobban hasznosítani. És én is ezt a négyet találtam a legfontosabbnak!
Engem ezek közül egyedül az orosz nem tud megfogni. Az valahogy nem az én világom, de az kétségtelen tény, hogy manapság újra kezd hasznossá válni. Nem egy barátom tanulja a nyelvet. De én azt gondolom, hogy most még vannak nála hasznosabbak.
A japán és a kínai azok a nyelvek, amiket szerintem most a legjobban megéri tanulni. A gazdasági világban roppant fontos szerepet tölt be mindkettő. Bármelyikbe is kezdesz bele, én biztosra veszem, hogy kapkodnának érted.
Sokakat elriaszt a tanulástól az, hogy írásjelekkel írnak. Valóban nem könnyű megtanulni ezt a sok írásjelet, de ahhoz, hogy a mindennapi életben eligazodj, ahhoz elég 3-4000 db. Kínaiban talán többre is szükséged lehet, mondjuk úgy 5000-re. Használható nyelvtudást olyan jó másfél-két év alatt el lehet érni. Úgyhogy tanulható és roppant hasznos!
Az arab az nagyon érdekes. Alapvetően én úgy tudom, hogy jól beszélik az angolt, így a nyelvük ismerete nem annyira fontos, mint az előbbi kettőé. De minden bizonnyal másként állnak hozzád, ha beszéled a nyelvüket - ez mondjuk minden országra igaz lehet! Annak idején volt egy riporter a Magyar Televíziónál, Chrudinák Alajos, aki a közel-keletről készített nagyon sok műsort! Amikor kicsi voltam, mamám azt mondta, hogy látod, ez a bácsi miket tud! Tanulj arabul te is! :)
Még nem tanulok arabul, de a kínai mellett - ami a szerelmemmé vált - mindenképpen szeretnék arabul is megtanulni. Nem egyszerű, de annyira szép, hogy...
Bocsánat, hogy ilyen érdekesen indokoltam a választásom. A választásom, ami most egyértelműen a kínai és a japánra esik! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!