Ha néhány hónapot külföldön töltenék nyelvtanulás céljából, akkor mennyivel lenne könnyebb egy anglisztika elvégzése?
Ha van lehetőséged egy ilyenre, mindenképpen csináld meg - ha nem is elsősorban az anglisztikában, de ha hajlandóak veled kommunikálni, akkor a nyelvben valamilyen szinten mindenképp segít, emellett tapasztalatot, ismerősöket szerzel.
Viszont, ha ennyire nehéz neked az angol meg az anglisztika, nem a szomszédba kell szaladni megoldásért. A kérdés alapján az tűnik problémának, hogy nem elegendő a szókincsed, illetve nincs elég nyelvi gyakorlatod. Nem tudom, mennyit olvasol angolul például - rengeteget segít. Nem a szakhoz kötelező olvasmányokra gondolok, hanem minden másra, ami érdekelne. Szigorúan angolul. Minden nap. Emellett rengeteget segít, ha sorozatot, filmet nézel, felirat nélkül, hogy rá légy kényszerítve. Még egy tuti tipp tőlem, amit senki nem akar elhinni, de működik: rapszövegek. Hallgasd, nézd a szöveget, értelmezd.
Beszélgetésre pedig, minden nagyobb városban megtalálhatóak a mormon fiúk-lányok ingyenes beszélgetős csoportjai heti egy órában. És nem kell külföldre menned érte, és nem is térítő jelleggel van.
Ez valakitől, aki ezeken már gimnáziumban átment, és hányni tud az unalomtól anglisztikán. Hajrá. :)
Ha van rá lehetőséged, hogy néhány hónapot külföldön dolgozz, akkor mindenképpen érdemes megpróbálni. A nyelvet is gyakorlod vele, mert rákényszerülsz arra, hogy használd,ami sokat segíthet abban, hogy meg merj szólalni és bátran használd a nyelvet. Ezen kívül az önéletrajzban se mutat rosszul egy külföldi munka, főleg, hogy anglisztika szak után általában valami olyan állást szoktak keresni, amihez nyelvtudás kell, plusz nem pályakezdőként kezdhetsz keresgélni, ami szintén nagy előny. :)
Nyelvtan gyakorláshoz egy tipp, hogy keress olyan nyelvtankönyvet, amihez jár megoldókulcs is. Kezdd el megoldani a feladatokat, és minden egyes feladat után ellenőrizd le a válaszaid. Nekem ez nagyon sokat segített. :) Azon kívül csak megerősíteni tudom az előttem szólókat: film nézés, olvasás, esetleg tanfolyam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!