Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mikor kell angolban az i -t...

Mikor kell angolban az i -t 'i'-nek és mikor 'áj'-nak ejteni?

Figyelt kérdés
Nagyjából tudom, de van amikor azért elgondolkodok rajta.. Van valami nyelvtani szabály erre (illeszkedés..stb.)?

2013. júl. 28. 20:59
 1/8 doracell ***** válasza:

Itt megtalálod a legfontosabb szabályt, de fenntartással kezeld, a kivételek miatt.

http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__nyelvt..

2013. júl. 28. 21:13
 2/8 anonim ***** válasza:

Hangsúlyos, nyílt szótagban "ai"-

Pl. "my", "fine" (maijn, faijn)

Hagsúlyos zárt szótagban "i" Pl. "is" "fifth"

2013. júl. 28. 21:17
 3/8 anonim ***** válasza:

Szóvégi "r" v. "r+ msh" előtt pedig

schwa-nak (ö-szerűen) ejtjük. Pl. "girl"

2013. júl. 28. 21:20
 4/8 anonim ***** válasza:

én úgy tanulom az angolt, mármint úgy is tanultam az angolt, hogy a szavakat kiejtetem a gépen, és akkor tuti nem tévesztek...

Most már ott tartok, hogy néha kitalálom, ill. azért ha bizonytalan vagyok, akkor utánanézek!

Mert, hogy majd minden szót másként kell kiejteni

2013. júl. 28. 21:46
 5/8 anonim ***** válasza:
Amit belinkeltek, abból kb. lehet látni a lényeget, de ahogy ott is írták, nem elég tudni a grafikus pozíciókat, ott vannak a kivételek, laxing helyzetek, stb., ha nagyon érdekel, olvass bele egy angol fonológiás jegyzetbe.
2013. júl. 28. 22:46
 6/8 naomi patricia válasza:

Figyu nekem van 1 nagyon szupi oldalam ha gondolod megnézed

Az oldal neve linguascope a jelszo pedig jerez. És itt bármilyen nyelven tanulhatsz. Egyépként nem vagyok benne biztos hogy jó e a felhasználo név.. majd utána nézek.. addig is várom válaszod hogy sikerült e :)

2013. júl. 29. 18:28
 7/8 anonim ***** válasza:

pit - pite

sit - site

min - mine

kyborg - cyborg

Vagyis érdemes párba állítani hogy mikor i és mikor lenne áj.

2013. aug. 17. 17:54
 8/8 anonim ***** válasza:

Egy betűnek az angol nyelvben a legtöbb esetben 4 féle kiejtése van:

1, LAX pronunciation (általában fedett grafikus pozícióban, azaz legalább két mássalhangzó előtt (_CC) VAGY mássalhangzó + szó vége előtt (_C#)): pit

2, TENSE pronunciation (általában szabad grafikus pozícióban (pite), azaz nem fedettben VAGY stophang és folyékony hang előtt (negro (_SLV)))

3, BROAD LAX: lax /r/ hang előtt (bird) (kivétel: Carrot rule, azaz ha az "r" után magánhangzó következik, pl. carrot, parrot (ä-nek ejtik, nem a-nak, mint a "car"-ban))

4, BROKEN TENSE: tense /r/ előtt, pl. here (itt ilyen "iö" szerű hang van RP-ben, Amerikaiban általában ugyanaz, mint a "sit"-ben az I betű esetében)

2013. aug. 17. 23:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!