Idegen nyelv tanulásnál melyik a fejlesztöbb: olvasni az adott nyelven vagy inkább filmet nézni, szöveget hallgatni?
Az olvasás folyamatos szótárazással írtó lassú és fárasztó, de legalább értem és így élvezhetö. Míg szöveghallgatásnál többnyire elvesztem a fonalat...
de az is zavar, ha csak egy részét értem.
Köszönöm szépen a gyors kommenteket.
Eddig szöveghallgatással próbálkoztam, de az állandó elakadások miatt áttértem az olvasásra.
5/5-töl szeretném még megkérdezni, hogy egy síma életrajzi regényben - ez az elsö, amit idegen nyelven olvasok - , itt ugye tömöttek a sorok és soronként kb. 1 ismeretlen szó van, ill. amiben bizonytalan vagyok és amit rögtön be is ütök a szótárba.
Oldalanként ez 30-35 szó.
A kérésem, hogy már ebben a regényben javulni fog ez az arany, vagy csak a következö könyvben, ha ezen átrágtam magam?
(Egyébként nagyon izgalmas könyv, azonnal elolvasnám magyarul, ha megvolna... , igy aztán van esély rá, hogy végigcsinálom, mert eddig mindegyiknél feladtam.)
5-ös hozzászólónak még annyit:
A szótárazás nem zavar korántsem annyira, mégha lassú is,
mint amikor pl.egy riportban nem értem a szöveget és pörög tovább és én már rég lemaradtam róla. Èn szeretném pontosan tudni, mit mondott.
Sorozatokat nem nagyon szoktam nézni, a valóság jobban érdekel.
Ilyen szempontból nekem az olvasás megnyugtatóbbnak tünik.
Visszaugrok, megnézem, stb.
Csak ideje és türelme legyen az embernek!
Szerintem mind az olvasásértést és a hallás utáni értést is fejleszd,mindekettővel más készséged fejlődik.Nem tudom milyen szinten állsz,de egy nyelvvizsgán mindkettő elengedhetetlen. :)
és hogy miért mondom ezt?:D tapasztalatból.. szeretek angolul olvasni könyvet,oldalakat, cikkeket és közben ha szükséges a szótárt használom,de mostanra már elég jól értem a szövegeket Leírva!
a hallás utánim meg sehol XD szóval nem tudok felsőfokúra menni,mert a hallás utánim miatt, úgy érzem, igencsak meghúznának,mert annak is meg kellene lennie egy 50%osnak :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!