Mennyire előnyös négy különböző nyelvcsaládba tartozó nyelv megtanulása/használata?
Mennyire előnyös, ha szeretnék négy nyelven megtanulni beszélni, de mind a négy nyelv más nyelvcsaládba tartozik: angol (germán); olasz (újlatin); orosz (szláv); török (türk).
Jelenleg angolból vagyok egy olyan B2-es szinten, olaszból A2-n, oroszból A1-n, a törököt pedig majd valamikor későbbre tervezem. Németet is tanultam 5 évig, de már nem szeretném folytatni, nem bírom a németet (bár németből jobb voltam, mint jelenleg olaszból, de ma már nem tudok belőle annyit).
...és bár elvileg könnyebb egy nyelvcsoporton belüli nyelveket megtanulni, mint különbözőeket. Meg mennyit számít az, hogy az angol, az olasz és az orosz indoeurópai, csak a török altáji?
... amúgy én nem ócsárolni akartam a francia nyelvet, de nekem tényleg olyan furcsán nehéz.
De lehet hogy ezt azért tartom így, mert soha nem tanultam, persze tudok egy nagyon minimálisan megszólalni rajta (ismerkedés: abból is csak annyit, hogy hogy hívnak, meg hány éves vagy; de még azt sem tudom helyesen leírni. :| )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!