Az alábbi nyelvek közül melyiknek a legnehezebb és melyiknek a legkönnyebb a kiejtése?
És,ha van benne nehézség egyáltalán,akkor mi?
Csak nagyon érdekel:)Tanulok több nyelvet és kíváncsi vagyok.
A választék:Francia,Német,Orosz,Angol.
Szerintem az orosz sem annyira nehéz, ha valaki rájön a logikájára. Ahogyan már előttem is írták a lágyságjel (ь) és a keményjel (ъ) egyértelműen modósítja a szavak kiejtését, hiszen a lágyságjel néma, az előtte lévő mássalhangzót lágyítja, a keményjel néma, az előtte lévő mássalhangzó lágyulását akadályozza meg. Az orosz ábécében 33 betű van és ehhez a 33 betűhöz kapcsolódik 46 hang. Azaz ma van használatban 33 betű, mert pl. 1918-ban és a 18. században számos betűt szüntettek meg, ilyen volt pl. Ѣ (jat) is. Aki nem tanulja meg az alapokat az oroszban az kibukik, mert ha nem tud a betűhöz kapcsolni hangot, akkor a szavakat sem tudja kiejteni, így nem is fog tudni önállóan beszélni oroszul. Sokszor, legalábbis számomra nagyon zavaró amikor orosz neveket, szavakat írnak le rendes betűkkel úgy ahogyan ejtjük (pl.: чемодан - chemodan, vagy a személynevek, pl.: Сергей Королёв - Szergej Koroljov). Azzal, hogy így írják le ezeket a neveket csak tönkreteszik az adott szó kiejtését, mivel az orosz szavaknak a kiejtését sohasem szabad leírni, azt meg kell tanulni a szavakkal együtt.
Habár tanulok németül és angolul is én még mindig úgy gondolom, hogy az orosz nem nehezebb kiejtés terén az angoltól és a némettől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!