Az alábbi nyelvvizsga fajták közül melyik a legnehezebb, melyik a legkönnyebb? Mi lenne a sorrend szerintetek?
ABC-s nevek szerint sorrendben a következő nyelvvizsgákról hallottam:
BME, Dexam, ECL, Euro, Goethe, Origó, ÖSD, Pannon, TársalKODÓ, TELC.
Szerintetek mi lenne a sorrend ha a nehézségük szerint kellene őket sorrba rendezni? (Legelől a legnehezebb, sor legvégén a legkönnyebb.)
(Tudom jól, hogy mindenki más a nehéz és ki kell tapasztalni, hogy kinek melyik egyszerűbb és melyik nehezebb... Igazából le szeretném szűrni a konzekvenciát a válaszok alapján és a végén összesítve megállapítani, hogy _általánosságban_ mi is a sorrend ezen nyelvvizsga-fajták között...)
Biztos, hogy ECL, ÖSD, Origó és Goethe a legnehezebbek, ebben a sorrendben.
A legkönnyebbnek a Társalkodót és az Eurot mondanám.
Nehéznek vélem az ÖSD-t, Goethe-t, de mindenképp ezek a leghasznosabbak. Nehéz az Origó is...
Könnyebb a TELC, ECL, Euro...
A dexam csak angol, ÖSD, Goethe meg német.. így nem is lehet őket összehasonlítani...
Én TELC-en voltam...először azt az értesítést kaptam, h megbuktam a teszt részen, de a levelem majdnem hibátlan lett! Aha...fellebbeztem, és kiderült, hogy VALAMIT félreszámoltak! Én megbízhatatlannak tartom, hogy így dobálóznak és le se szarják a fejed. A lényeg, h fizess.
Cambridge a legnehezebb, habár azt nem soroltad fel. :)
Hali!
Én dexamon voltam, elég húzós az is, keményen rámegy a szókincsre(inkább gyakorlati alkalmazásra kiváncsi mint, hogy 1000000%-ra tudd a nyelvtant, persze azt is kiválóan kell tudni, de nem azon van a fő hangsúly). Én elsőre megcsináltam, de előtte fél év magántanár!
Ha egy elismert nyelvvizsgát akarsz akkor dexam vagy azok amiket előtte már írtak... nincs értelme egy noname-t megcsinálni amit úgysem fogadnak el sehol... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!