Hogy is kezdjek hozzá az angolhoz?
Figyelt kérdés
Jövő év márciusában költözünk skóciába..nagyon minimális az angolom szóval már most hozzáakarok állni a nyelvtanuláshoz..
De nagyon sokan mondták,h még az angolok sem értik a skótok angolját..én meg,mint magyar kezdő angolos akkor mit szóljon?:..
Oké,h angoltanárhoz járok,de mi van ha nem fogom megérteni őket..
Tippek,Tanácsok??
2009. szept. 30. 22:47
1/5 anonim 

válasza:

Az angolok azért nem értik őket, mert nem akarják érteni... nekem is gagyi az angolom, és ugyan csak 2 hetet voltam Skóciában, de minden szót értettem, szóval szerintem ez csak műbalhé. Téged meg a várhatóan "iskolás" kiejtéseddel tuti meg fognak érteni. Légy velük kedves, csak ennyi a lényeg, aztán aki meg akar, az meg is fog érteni.
2/5 anonim válasza:
az oké, h őt megértik, de ő nem biztos, h megérti őket, bár nem tudom, h mekkora a különbség az angol akcentus, és a skót között. nem tudom létezik-e ilyen, h skót filmgyártás, skót filmek, de én a helyedben megnéznék párat, h szokjam. mondjuk a Braveheart-ot, nem skót, de skótok vannak benne:)
3/5 anonim 

válasza:

szerintem szerezz be, vagy tölts le a netről kimondottan skót filmeket, sorozatokat.Vannak, a neten biztos találsz.Így tudsz készülni, és könnyebb lesz a megértés!De angol felirattal nézd, vagy felirat nélkül!Rá fog állni a füled, hidd el:)
4/5 anonim 

válasza:

A skótokkal nem a kiejtés a baj, hanem a szókincs. Nagyon sok dologra teljesen más szavuk van, mint az angoloknak, de ha látják, hogy nem érted, és kéred, hogy ismételjék/magyarázzák el, akkor többségében tudják rá az angol megfelelőt is, vagy legalább körülírják. No para. Tök mindegy milyen angollal mész ki meg hogy hová, a dolgok felére nem ugyanazt a kifejezést használják, mint amit itthon megtanítanak.
5/5 anonim 

válasza:

Nagyon sok különbség van a skót,és az angol kifejezések között.Vannak olyan skótok akiket könnyen meg lehet érteni,és találkoztam már olyannal is,hogy kérem az angol barátomat,hogy tolmácsoljon mert egy szavát sem értem sajnos..Egyébként a skótok sok szleng szavakat használnak,de nem kell aggódni,ha nem érted őket,kérd meg,hogy ismételje meg lassan.Elmondják újra és újra:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!