Mennyire nehéz a latin? Pl az angolhoz képest.
Aha, értem. De ha megtanulod a májlebenyt és ez ehhez hasonló szavakat akkor csak magolás az egész? Szóval elég csak az összes testrészt, szervet... megtanulni?
Nem kell a ragozás és a nyelvtan ugye?
Vagy pl: nem kell latinul beszélni?
Csak azért kérdezem, mert szeretnék orvosira járni de elég rossz a nyelvérzékem. A szavakat még meg tudom tanulni de a nyelvtan már nagyon nehezem megy.
A logikám nagyon jó, de a nyelvérzékem rossz!
Az érettségin az angol alig ment, de a matek meg az olyan tantárgyak amihez logika kell azt nagyon hamar megértettem.
"Hát azért a latin nem bonyolultabb a németnél. Legalábbis olyan szinten biztos nem, mint ahogy az orvosin kell. Szerintem kifejezetten logikus. Megtanulsz pár szabályt és alkalmazod. Orvosin csak egy kis főnévragozás kell..."
Hehe, te sem tanultál latint. Olyan mint a német, csak x4 az igéknél és x5 a főneveknél. Conjugaciók, declinaciók, 4 tövű szavak ehehehe:)) mondjuk az orvosin tényleg elég lehet a kifejezések magolása, nem hiszem, hogy akármi nyelvtant kéne tanulni, így ott tényleg nem nehezebb, mintha tündéül tanulnál, mert csak szavak..
balnea vina venus corrompunt corpora nostra
sed vitam faciunt balnea vina venus
:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!