Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan forditanatok ezt: I am...

Hogyan forditanatok ezt: I am another yourself?

Figyelt kérdés
Jose Arguelles konyveben olvastam ezt a meglehetosen filozofiku, melyertelmu mondatot; erdekelne, hogyan ertelmezitek, forditjatok le magyarra?

#Jose Arguelles
2013. máj. 8. 14:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Még 1x a spiriben ezt úgy mondják:

Egyek vagyunk. vagy Eggyé váltunk.

2013. máj. 9. 16:33
 12/15 A kérdező kommentje:

Koszonom a nagyszeru forditasokat!

A te is En Vagyok. (Tebenned is ugyanaz az En Vagyok/Onvalo lakozik.)

A te is en vagyok. (mintha az egora/szemelyisegre utalna)

Igen, Bruntontol az Onvalo bolcsessege ketsegtelenul alapmu. En magyarul olvastam es nem gyoztem dicserni magamban a forditast: hibatlan, pontos es ertheto.

Egyebkent, Szepes Maria irasait olvasva szokott az eszembe jutni hogy nagyon nehez dolga lehet az o konyveivel a forditonak.

2013. máj. 9. 21:57
 13/15 anonim ***** válasza:
Olvastad esetleg a Redirect cimu konyvet Timothy D. Wilsontol vagy a The Historian's Craft-et Marc Bloch-tol?
2013. máj. 18. 08:12
 14/15 A kérdező kommentje:
Nem olvastam, az irok nevevel sem talalkoztam meeg. Miert emlited ezeket a konyveket, szamodra mit jelentenek?
2013. máj. 18. 22:14
 15/15 anonim ***** válasza:

Az elso egy vilaghiru pszichologus es kutato, a masodik az irott tortenelem talan legjobb felfogassal es hozzaallassal rendelkezo tortenesz volt.

Azert ajanlottam az elsot, mert az segit egy olyan bizonyos alaptudast adni, ami eleg tudast ad ahhoz, h az ember szetvalassza az ezoterikus marhasagot (pl. a Titok es a vonzas torvenye) az ezoterikus igazsagtol. Ne erts felre, nem ezoterikaban akarlak iranyitani, befolyasolni egy bizonyos iranyba, hanem az eszkozt ajanlom ahhoz h te magad megtalald azt, amit meg kell talalnod.

Ezt azert tettem, mert az ezoterikaban, mint ahogy minden mas teren, a legjobb hazugsagok feligazsagok. Es amikor az igazsag resze rezonal az emberrel, akkor konnyebben elfogadja a hazugsag reszeit is, kicsit lepihen a kritikus szeme az ilyen pontoknal. A kritikus gondolkodas viszont elengedhetetlen.

A masodikat azert ajanlottam, mert ezt a kritikus gondolkodast, semmit sem elfogadni elsore, hanem utana nezni, verifikalni es megtudni mindent amit lehet rola, hiszen csak akkor hozhatunk egy informativ igaz-hamis dontest, Marc Bloch remekul leirja es bar joreszt tortenesz szempontbol, de minden kutato nagyban gazdagodna ebbol a konybol es a leirt utmutatokbol.

2013. máj. 19. 07:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!