Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen nyelvet tanuljak, ami...

Milyen nyelvet tanuljak, ami viszanylag egyszerű?

Figyelt kérdés

német-olasz-spanyol

Olvasgattam itt a kérdéseket,és engem is az érdekelne hogy melyik könnyebb nyelvtani szempontból.Még egyiket sem tanultam eddig,ezért a 0-ról indulnék.

2009. szept. 28. 16:19
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
és még annyi:vannak német rokonaim és nekem abszolut nem szimpi ez a nyelv,csak hát ezeket lehet tanulni.
2009. szept. 28. 16:26
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Spanyol.

Nagyon szép nyelv, és nem fogsz belerokkanni.

Mondom én ezt német és spanyol vizsgával, tehát ezt a némethez viszonyítva értem.

2009. szept. 28. 16:31
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Európában az egyik legnehezebb a német és a francia. Persze most csak az olyanokat mondom, amelyeket előszeretettel tanítják az iskolában (román, cseh meg hasonlókat nem kell ideérteni)

Angolra mindenképpen szükséged lesz, ez a világnyelv, szinte mindenki beszélni..

Az olasz úgy tudom könnyebb a spanyolnál. A németben is csak a nyelvtan a nehéz (névelők, ragozás)

Én tanultam németet 12 évig, szerettem is, de az angollal megyek többre .)

2009. szept. 28. 16:49
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
hát a másodikon gondolkodhatsz, de első nyelvként és azt pedig felső szinten természetesen az angol ma már egyszerűen kötelező jellegű, olyannyira, hogy lassan meg se kell említeni önéletrajzokban, mert természetesnek veszik, hogy azt minimum erős közép szinten beszéled
2009. szept. 28. 17:05
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

olyan h könnyű nyelv nincs

főleg amelykeet említesz, nos mindegyiknek megvan a maga nehézsége, csak másképpen, de akkor induljunk kizárásos alapon, olasznak túl sok értelme nincs, a német túl azon, hogy magolós, szöszmötölő és undorító, még felesleges is, hiszen a német fiatalok ugyan úgy az angolt tanulják ezerrel a sulikban, tehát marad a francia. na ez meg kinek milyen .... nagyon szép nyelv, hát aki szán rá időt, energiát, annak nem nehéz

2009. szept. 28. 17:07
 6/18 anonim ***** válasza:
69%
A három közül a spanyol a legkönnyebb. Szerintem ez a legkönnyebb nyelv a világon(leszámítva az eszperantót). Az angolnál is könnyebb, annyi az egyetlen "hátránya", hogy itt ragozni kell az igét, de az sem vészes
2009. szept. 28. 17:07
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

A 3 közül az olasz vagy a spanyol.

off: De miért fölösleges az olasz??!

2009. szept. 28. 17:51
 8/18 anonim válasza:
100%
Angol. Szép, és mindenhol ezt használják.
2009. szept. 28. 20:19
 9/18 A kérdező kommentje:

Hát szerintem ugy értette h fölösleges,hogy kevesen beszélik,és ha csak nem akarsz ott élni akkro nem kell.De én szeretném.

Oké tehát a kört leszűkítettem olasz-spanyol-ra.

Várom a válaszokat!

2009. szept. 30. 18:11
 10/18 A kérdező kommentje:
angolt már tanulok
2009. okt. 2. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!