Milyen nyelvet tanuljak, ami viszanylag egyszerű?
német-olasz-spanyol
Olvasgattam itt a kérdéseket,és engem is az érdekelne hogy melyik könnyebb nyelvtani szempontból.Még egyiket sem tanultam eddig,ezért a 0-ról indulnék.
Spanyol.
Nagyon szép nyelv, és nem fogsz belerokkanni.
Mondom én ezt német és spanyol vizsgával, tehát ezt a némethez viszonyítva értem.
Európában az egyik legnehezebb a német és a francia. Persze most csak az olyanokat mondom, amelyeket előszeretettel tanítják az iskolában (román, cseh meg hasonlókat nem kell ideérteni)
Angolra mindenképpen szükséged lesz, ez a világnyelv, szinte mindenki beszélni..
Az olasz úgy tudom könnyebb a spanyolnál. A németben is csak a nyelvtan a nehéz (névelők, ragozás)
Én tanultam németet 12 évig, szerettem is, de az angollal megyek többre .)
olyan h könnyű nyelv nincs
főleg amelykeet említesz, nos mindegyiknek megvan a maga nehézsége, csak másképpen, de akkor induljunk kizárásos alapon, olasznak túl sok értelme nincs, a német túl azon, hogy magolós, szöszmötölő és undorító, még felesleges is, hiszen a német fiatalok ugyan úgy az angolt tanulják ezerrel a sulikban, tehát marad a francia. na ez meg kinek milyen .... nagyon szép nyelv, hát aki szán rá időt, energiát, annak nem nehéz
A 3 közül az olasz vagy a spanyol.
off: De miért fölösleges az olasz??!
Hát szerintem ugy értette h fölösleges,hogy kevesen beszélik,és ha csak nem akarsz ott élni akkro nem kell.De én szeretném.
Oké tehát a kört leszűkítettem olasz-spanyol-ra.
Várom a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!