(Hát, én ilyet, hogy "but, yes" még nem nagyon hallottam...) Ilyet külön "de"-vel nem mondanak, csak úgy mint a rövid válasz, szóval yes, az alany és a megfelelő segédige, pl. "yes, it is", "yes, it does", "yes, I do", "yes, I am" stb. És kihangsúlyozhatod a segédigét, ha még jobban szeretnéd hangsúlyozni, hogy de márpedig igenis így van, úgy hogy "yes, it IS" (az "is"-t, vagy a megfelelő segédigét nyomod meg).
Ja és nem tudom mennyire tudsz angolul, de fontos, hogy a rövid válaszokban segédigék vannak!
Na itt van még egy példa:
- I hate Britney Spears. She can't sing.
- Yes, she can!
Bocs, ha nem volt teljesen érthető, de nem vagyok tanár, szóval ennyire telik a magyarázó képességeimből. :D
A "but yes" az nem jó
Még nem hallottam
Valahogy másképp fejezik ki
Még a "However"-rel lehetne
a szembeállítást kifejezni-
A 'de igen'-nek ket jelenteset kulonboztethetjuk meg.
DE igen - megerosito DE es
de IGEN - szembeallito IGEN.
- nem vagyok nyelvesz, csak megprobalom leirni a kulonbseget.
A masodik esetben az igenen van a hangsuly es azon, h a 'de' kotoszo az elso tagmondattal szembeallitja a masodikat.
I would not recommend using this colour, but yes, you could do that if you want.
Nem javasolnam ennek a szinnek a hasznalatat, de igen, hasznalhatod, ha akarod.
- kicsit pongyola hasznalat, de koznyelvben elmegy.
A megerosito de hasznalataval kapcsolatban a masodik kommentelo mondja jol.
Az 'indeed' szot lehet meg hasznalni.
- You didn't call. (Nem telefonaltal)
- Indeed I did. (De igen)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!