Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik nyelvet válasszam?...

Melyik nyelvet válasszam? Olasz, Latin, Spanyol, Orosz, Német?

Figyelt kérdés

Iskolában nyelvet kell választani melyiket válasszam a felsoroltak közül? A véleményeim

Spanyol:érdekel,érdekes nyelv

Német:Ez is érdekel

Olasz:hát ez elég korlátolt nyelv enem nagyon tetszik de ha jó akkor győzzetek meg

Orosz:Nem csípem az oroszokat. Kilőve

Latin.nem nagyon akarok orvos lenni...

2009. szept. 22. 18:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
74%

Franciát be se írtad a kérdésbe:D

Amúgy én SOHA nem tanulnám meg azt a nyelvet, nem vagyok egy nagy hazafi, de nekem alap dolog, hogy semmit ami francia:S Sajnos ezzel nem sokan vannak így...

2009. szept. 22. 20:05
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
És mi alapján zártad ki a nyelveket?
2009. szept. 22. 20:08
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Ezek közül a legkönnyebb a spanyol. Szerintem a német sem nehéz, az olasz szép. Én tuti, hogy az oroszt választanám, mert nekem nagyon tetszik a kiejtése:)
2009. szept. 22. 20:30
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek a korábbi válaszolóval, én sem tanulnám a franciát soha! Nekem nagyon ellenszenves... :-s

Én németet tanultam eddig is, ezért (sajnos) már nem hagyhatom abba, pedig nagyon utálom. A francia, német és orosz nálam ki lenne lőve. Mindenem a spanyol, szerintem a kiejtése is gyönyörű, én azt tanulnám! Vagy az olaszt, az is szép, csak azt kevesebb helyen használhatod majd. Jó is, hogy nem írtad az angolt, az a mai világban ALAP. A latint csak akkor tanuld, ha orvos, ügyvéd vagy pap akarsz lenni. :-)

Szóval szerintem SPANYOL!

2009. szept. 23. 12:01
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

gondold végig, hogy Neked melyik fekszik jobban és dönts az alapján :)

az angolhoz képest mind nehezebb, a helyedben a németet választanám, mert bár ma már az angol a minden, azért mégis csak Európán belül több országban beszélik a németet, de ha magamnak kellene döntenem, akkor az olaszt, mert hozzám az áll közelebb.

a latint semmiképp, műveltséget ad, de ma senkit sem érdekel, ha tudsz vmit latinul, sajnos.

sokan írták és én is hallottam, hogy az oroszt is érdemes tanulni, valaki felvilágosítana, hogy miért?

2009. szept. 23. 15:30
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Bemásolok neked egy választ, amit itt olvastam egy oroszos kérdésben:

Oroszországban hatalmas kereskedelmi potenciál rejtőzik, nem mellesleg pedig iparilag is függünk az oroszoktól rendesen, lásd gázvita. Putyin csettint egyet, a magyarok (és minden kelet-európai ország lakói) pedig megfagynak télen a fűtetlen lakásban, az ipari termelés meg leáll a korlátozások miatt.

Aztán az oroszt nagyon jól lehet használni az idegenforgalomban, rengeteg orosz (vagy oroszul beszélő posztszovjet államból érkező) turista jön Magyarországra évente, imádják a magyar győgyfürdőket, a Balatont, Pestet.

Tényleg nem hülyeség oroszul tanulni, az angol (ami gyakorlatilag kötelező a nívósabb munkahelyeken, mitegy második anyanyelvként kellene, hogy funkcionáljon), illetve a német mellett az egyik legjobban eladható nyelv ma ebben az országban. Hiány van oroszul jól beszélő szakemberekből a gazdaság bármilyen területén. Nem fogod megbánni, ha ütőképes orosz nyelvtudást szerzel! (Én magam is orosztanár és fordító vagyok, és mondhatom, remekül meg lehet belőle élni.)

Én nemrég kezdtem el az oroszt elég nehéz. És tényleg csak annak a nyelvnek állj neki amelyik érdekel mert különben esélytelen:D

2009. szept. 24. 20:27
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
15.30-as vagyok. az előttem szóló (író :) ) érdekes dolgokat írt. most már világossá vált, ami eddig nem. bár nem gondoltam, hogy ennyi orosz látogat ide..
2009. szept. 29. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!