Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy van az angolul, hogy:a...

Hogy van az angolul, hogy:a fájdalom megöl, annyira hiányzol?

Figyelt kérdés
2009. szept. 21. 15:47
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
44%
Egyébként azért is van igaza az első válaszolónak, mert gyakorlatilag csak a szavakat kellett volna megkeresned, mivel a mondatban a lehető legegyszerűbb igeidő van. Ált sulisok elsőben tanulják, tuti tudtad volna. Csak lusta voltál.
2009. szept. 21. 19:55
 12/26 A kérdező kommentje:
Igen,lusta voltam:_D
2009. szept. 21. 20:15
 13/26 anonim ***** válasza:
32%

18.54!

1. Egy mondat fordításához nem elég a szótár, akárhol is van, könyvtárban vagy interneten, merthogy a nyelvben nyelvtan is van.

2. Ahogy te beírtad, úgy egyáltalán nem mondják helyesen, ugyanis az azt jelenti, hogy "a fájdalom öl" (nem engem és nem most, hanem úgy általában)"te hiányolsz annyira" hogy mit az nem derül ki.

Vagyis 3. Neked azért nincs bajod a webfordítással, mert még annyira se tudsz angolul, hogy felismerd, hogy valami rossz.

19.55!

Ez egyáltalán nem olyan pofonegyszerű mondat, semmiképpen nem magyar szavak angol megfelelőit kell benne egymásra hányni. Mint a mellékelt ábra mutatja, az első válaszoló és vitatkozó nem is tudott ezzel a módszerrel helyes választ adni. Nem tudom, neked melyik a legegyszerűbb igeidő, de ebbe speciel két különböző igeidő kell. A kérdező pedig nem lusta, hanem van annyi önismerete, hogy fel tudja mérni, mit tud és mit nem.

2009. szept. 21. 21:34
 14/26 anonim ***** válasza:
26%
Ember ez hülyeség amit most leírtál ugye te is tudod!?
2009. szept. 21. 22:12
 15/26 anonim ***** válasza:
Embertárs, 22.12, ugyan tájékoztass már, hogy mért hülyeség, amit leírtam, mert bizony nem tudom. Válaszod mellé szíveskedjél a nyelvvizsgabizonyítványod keltét (dátum, hely)is odaírni, ennek hiányában a legutolsó évvégi angoljegyedet, aztán majd folytatjuk az eszmecserét.
2009. szept. 22. 20:10
 16/26 anonim ***** válasza:
A legutolsó nyelvvizsgámat 2008 júniusában kaptam készhez Origos felsőfok, és elárulom neked, hogy nincs igazad. Az tény, hogy az előtted válaszoló nem helyesen írta le a mondatot, de az összes többi igaz. Egyébként pedig meglepne, ha a nyelvvizsga tenné az angol tudást. Ha így gondolod, akkor gondolkozz el azon, hogy vajon minden nyelvvizsgázott ember, vagy nyelvtanár tud-e valóban azon a szinten az adott nyelvből amin beszél.
2009. szept. 24. 10:49
 17/26 anonim ***** válasza:
Ha origo felsőfokú vizsgád van, akkor először is fordítsd le nekem ezt a legutolsó hozzászólásodat, hogy ezt el is higgyem, másrészt tájékoztass, hogy mért volt hülyeség a véleményem.
2009. szept. 24. 11:36
 18/26 anonim ***** válasza:
Na most te nem vagy neked senki, éppen ezért nem is folytatok egy olyan vitát amiben te számonkérsz és emellett csak hülyézed az összes többit. Már ne haragudj, de nem gondolod, hogy egy kicsit magas lóról beszélsz!? Eddig azonkívül, hogy mindenki hülye és csináljon, meg írjon neked ezt meg azt semmit nem írtál az adott kérdéshez. Jelzem ez nem volt éppen építőjellegű, sem a tudásod, sem pedig a szavahihetőségedet nem támasztotta alá. A vitát ezzel befejeztem. A kérdésre válaszolj, ne a többi hozzászólót zaklasd.
2009. szept. 24. 18:35
 19/26 anonim ***** válasza:
23%
A kérdésre válaszoltam, sőt én adtam meg a kérdésre az egyetlen helyes választ 17.59-es időponttal, amit a kérdező meg is köszönt. Aki megindokolatlanul kötözködött, az te vagy. Ha lenne nyelvvizsgád, (vagyis igazoltan megfelelő ismereteid a nyelvről - azért kérdeztem)nem okozna neked gondot a saját 4-5 soros hétköznapi nyelvű szöveged lefordítása. A vitának részemről is vége.
2009. szept. 24. 21:26
 20/26 anonim ***** válasza:
35%
Nem a gondokozással volt probléma, hanem az akarattal, de ha te olyan okos vagy, fordítsd le nekem holnapra Örkény István első 30 egypercesét. Nem olyan nagy feladat. Ha nem teszed meg nekem, mint vadidegennek, akkor te nem tanultál soha angolt. Na kb így hangzott a te mondatod. Pont ugyanazért nem tettem meg én se neked, mint te nekem. Ez az oldal nem arról szól, hogy ki hogyan oktat ki valakit, hanem arról, hogy mennyire tudunk segíteni a másiknak. Legközelebb, ha nőként válaszolok egy kérdésre, meg azzal jössz, hogy én tulajdonképpen férfi vagyok. Mert nem tudom neked hiteltérdemlően bizonyítani? Miért is kéne NEKED bizonyítanom bármit is? Mindegy, mert költő kérdés volt, csak azért válaszoltam, hogy lásd már egy kicsit a másik oldalt is. A vita tényleg legyen befejezve, mert meddő.
2009. szept. 24. 23:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!