Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Meglett a nyelvvizsgám, de...

Meglett a nyelvvizsgám, de miért csak ennyi?

Figyelt kérdés

ecl b2 angol

Hallás utáni értés: 75%

Szóbeli kommunikáció: 64%

Olvasott szöveg megértése: 85%

Írásbeli kommunikáció: 67%

Nekem diplomához kellett a nyelvvizsga nagyon, sose tanultam angolt iskolai keretek között, interneteztem, wikipediát, meg pár könyvet olvastam angolul, meg szakirodalmat. A vizsgára 3-4 héttől többet effektive nem készültem, többnyire leveleket irtam csak. Erre a levél épp csak meglett? Szóbelin is 2 vizsgázóval vizsgáztam, és ők sokkal rosszabbbul beszéltek mint én, de én is csak épp átléptem a szükséges 60%ot?

A hallás utáni értésnél, meg épp kicentiztem a 40%-ot, erre ott érek el majdnem a legtöbbet?

Azt ugye mondanom sem kell, hogy továbbra sem tudok elbeszélgetni angolul senkivel még irásban sem.

2013. jan. 9. 16:28
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Azt mondod, hogy nem tudsz angolul beszélgetni, még írásban sem, akkor mi a fenét érdekel az, hogy milyen eredményed lett? Örülj neki, hogy nulla tudásra meglett...
2013. jan. 9. 17:58
 12/26 anonim ***** válasza:
Tényleg, hagyd már ezt az egészet, másképp ítéled meg saját magad, mint amilyen valójában vagy. Meglett és kész, nem kell azon agyalni, hogy ki volt jobb vagy rosszabb nálad.
2013. jan. 9. 18:17
 13/26 A kérdező kommentje:
én azt nézem, hogy kinek mennyire kézzelfogható a tudása. Tudod vannak akiket kirugnak az egyetemekröl mégis többre viszik, mint aki szinötös volt. Mert én ilyen kis stérebernek voltam nevelve világ életemben, hogy magoljak be mindent cél nélkül, mint egy kis lexikon. De hogy használni tudjam a boldogulásom érdekében? Nos arról 20éves koromig halvány utalás nem esett.
2013. jan. 9. 18:30
 14/26 anonim ***** válasza:

Szerintem a valós tudást 90%-ban az Írásbeli kommunikáció

muatatja, mivel ott a javító nem szubjektív, pontosan meg van adva neki, milyen típusú hibára mennyit vonjon le.

Ez a te esetedben 67%

pl a mean of transportation > by means hatalmas hiba

railway > railways szintén

A tanítványaimnak előre meg szoktam mondani mennyit fognak elérni a vizsgán +-3 pontos szórással.

Különben a szubjektivitás meg egyszerűen attól függ inkább, hogy sokan jelentkeztek-e vagy kevesen. Sokat kell kiszórni, vagy nem.

A magam részéről nekem tetszett a fogalmazás. Nem vicc. Annál is inkább, mert látszik, hogy szoktál olvasni, amiből pedig nagy hiámy van manapság.

Ennek ellenére is csak néhány pontot lehetett volna becsalni, mondjuk meg lett volna a 70%.

2013. jan. 9. 18:47
 15/26 anonim ***** válasza:

Ne legyél olyan büszke, hogy 20 évesen van egy középfokud. Sokaknak már 13-15 évesen megvan. A felső meg 16-18 évesen.

Az egyetem végére meg már sokaknak 2-3 nyelvvizsgája van.

Jó a nyelvvizsga, ha van, de fontos a munkahelyi referencia, és hogy miből írtál szakdolgozatot vagy tanulmányt.

A Gyurcsánynak pl. 2-es, 3-as volt a szakdolgozata, és mégis sokara vitte. Az Orbánnak meg gazdag és befolyásos bányász volt a papája.

Tulajdonképpen mi a célod?

2013. jan. 9. 18:52
 16/26 anonim ***** válasza:

"Első vagyok."

Először is, örvendek a magabiztosság eme megnyilvánulásának.

Szóbeli: 86 % - ím a magabiztosság - számokat, filmeket szoktál nézni?

Hallott szöveg értése: 70 % - túl gyorsan beszélt, vagy furcsa akcentusa volt

Olvasott szöveg értése: 74 % - ez könnyű feladat, több is lehetett volna - miért nem lett több

Esszé írás: 66% - szerinted ez miért ilyen alacsony?

Szintén ECL, szintén angol, felsőfok.

Különben gratulálok.

2013. jan. 9. 18:57
 17/26 A kérdező kommentje:
23évesen tettem le a nyelvvizsát. Viszont nekem viszont kellett matek meg mechanika szigorlatot csinálnom egyetemen, ami meg szerintem a nyelvvizsga halmozó humánbeállitottságui embereknek elképzelhetetlen. Akik vágják a reált és van egy csomo nyelvvizsgájuk is azok az emberiség felső 10%hoz tartoznak szerintem.
2013. jan. 9. 18:57
 18/26 anonim ***** válasza:

>> Viszont nekem viszont kellett matek meg mechanika szigorlatot csinálnom egyetemen,

Másnak is kell, római jog, anatómia,... be kell osztani a dolgokat... időben

>> ami meg szerintem a nyelvvizsga halmozó humánbeállitottságui embereknek elképzelhetetlen.

Az orvosin vagy a jogon többet kell tanulni... és nekik is van NYV-juk

A nyelvvizsga halmozók nem feltétlenül humán beállítottságúak. A műszakin viszont nem annyira divat a NYV.

>> Akik vágják a reált és van egy csomo nyelvvizsgájuk is azok az emberiség felső 10%hoz tartoznak szerintem.

Különben fizika szakra jártam 2 évig, aztán otthagytam. Maradtam az angolnál.

Azt vettem észre, hogy minél nehezebb egy egyetem, annál jobban megy a nyelvvizsga, talán mert nagyobbak az ambiciók. Ezt a korreláció miatt mondom.

Csendben mondom csak, hogy a közgázasok a leggyengébbek. Az a tippem azért mert azonnali eredményt akarnak. Tanulnak pl. matekot is, lebutított verzióban...

2013. jan. 9. 19:14
 19/26 A kérdező kommentje:
hát bme gépészen, pl az én évfolyamon utániban már eltörölték a szigorlatokat, mert pl mecha szigóval meggyült a baja az embereknek. Pl középfoku nyelvvizsgához képest sokkalta nehezebb. Mert ez nem jog, hogy elmész egyetemre aztán magolsz, hanem matekot meg fizikát már kisiskolás kortól el kell kezdeni kapizsgálni, mert egyetemen nagyon nehéz megtanulni a közel nulláról. Én pl nem tudtam mi az, hogy forgatónyomaték mikor odakerültem (bios közép érettségivel), aztán nagy erölködések közepette felhoztam a tudásomat közel készség szintre. Igaz kellett hozzá két év.
2013. jan. 9. 19:21
 20/26 anonim ***** válasza:

"ymcolah"

Az első vagyok alatt azt értettem, hogy első válaszoló :)

Nem kértem ,hogy elemezd ki az eredményem, én tökéletesen elégedett vagyok vele. Több, mint egy éve csináltam, szótárt akkor még használni sem lehetett. De mint írtam, nem kértem a véleményed.

2013. jan. 9. 19:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!