Meglett a nyelvvizsgám, de miért csak ennyi?
ecl b2 angol
Hallás utáni értés: 75%
Szóbeli kommunikáció: 64%
Olvasott szöveg megértése: 85%
Írásbeli kommunikáció: 67%
Nekem diplomához kellett a nyelvvizsga nagyon, sose tanultam angolt iskolai keretek között, interneteztem, wikipediát, meg pár könyvet olvastam angolul, meg szakirodalmat. A vizsgára 3-4 héttől többet effektive nem készültem, többnyire leveleket irtam csak. Erre a levél épp csak meglett? Szóbelin is 2 vizsgázóval vizsgáztam, és ők sokkal rosszabbbul beszéltek mint én, de én is csak épp átléptem a szükséges 60%ot?
A hallás utáni értésnél, meg épp kicentiztem a 40%-ot, erre ott érek el majdnem a legtöbbet?
Azt ugye mondanom sem kell, hogy továbbra sem tudok elbeszélgetni angolul senkivel még irásban sem.
Szerintem a valós tudást 90%-ban az Írásbeli kommunikáció
muatatja, mivel ott a javító nem szubjektív, pontosan meg van adva neki, milyen típusú hibára mennyit vonjon le.
Ez a te esetedben 67%
pl a mean of transportation > by means hatalmas hiba
railway > railways szintén
A tanítványaimnak előre meg szoktam mondani mennyit fognak elérni a vizsgán +-3 pontos szórással.
Különben a szubjektivitás meg egyszerűen attól függ inkább, hogy sokan jelentkeztek-e vagy kevesen. Sokat kell kiszórni, vagy nem.
A magam részéről nekem tetszett a fogalmazás. Nem vicc. Annál is inkább, mert látszik, hogy szoktál olvasni, amiből pedig nagy hiámy van manapság.
Ennek ellenére is csak néhány pontot lehetett volna becsalni, mondjuk meg lett volna a 70%.
Ne legyél olyan büszke, hogy 20 évesen van egy középfokud. Sokaknak már 13-15 évesen megvan. A felső meg 16-18 évesen.
Az egyetem végére meg már sokaknak 2-3 nyelvvizsgája van.
Jó a nyelvvizsga, ha van, de fontos a munkahelyi referencia, és hogy miből írtál szakdolgozatot vagy tanulmányt.
A Gyurcsánynak pl. 2-es, 3-as volt a szakdolgozata, és mégis sokara vitte. Az Orbánnak meg gazdag és befolyásos bányász volt a papája.
Tulajdonképpen mi a célod?
"Első vagyok."
Először is, örvendek a magabiztosság eme megnyilvánulásának.
Szóbeli: 86 % - ím a magabiztosság - számokat, filmeket szoktál nézni?
Hallott szöveg értése: 70 % - túl gyorsan beszélt, vagy furcsa akcentusa volt
Olvasott szöveg értése: 74 % - ez könnyű feladat, több is lehetett volna - miért nem lett több
Esszé írás: 66% - szerinted ez miért ilyen alacsony?
Szintén ECL, szintén angol, felsőfok.
Különben gratulálok.
>> Viszont nekem viszont kellett matek meg mechanika szigorlatot csinálnom egyetemen,
Másnak is kell, római jog, anatómia,... be kell osztani a dolgokat... időben
>> ami meg szerintem a nyelvvizsga halmozó humánbeállitottságui embereknek elképzelhetetlen.
Az orvosin vagy a jogon többet kell tanulni... és nekik is van NYV-juk
A nyelvvizsga halmozók nem feltétlenül humán beállítottságúak. A műszakin viszont nem annyira divat a NYV.
>> Akik vágják a reált és van egy csomo nyelvvizsgájuk is azok az emberiség felső 10%hoz tartoznak szerintem.
Különben fizika szakra jártam 2 évig, aztán otthagytam. Maradtam az angolnál.
Azt vettem észre, hogy minél nehezebb egy egyetem, annál jobban megy a nyelvvizsga, talán mert nagyobbak az ambiciók. Ezt a korreláció miatt mondom.
Csendben mondom csak, hogy a közgázasok a leggyengébbek. Az a tippem azért mert azonnali eredményt akarnak. Tanulnak pl. matekot is, lebutított verzióban...
"ymcolah"
Az első vagyok alatt azt értettem, hogy első válaszoló :)
Nem kértem ,hogy elemezd ki az eredményem, én tökéletesen elégedett vagyok vele. Több, mint egy éve csináltam, szótárt akkor még használni sem lehetett. De mint írtam, nem kértem a véleményed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!