Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Meglett a nyelvvizsgám, de...

Meglett a nyelvvizsgám, de miért csak ennyi?

Figyelt kérdés

ecl b2 angol

Hallás utáni értés: 75%

Szóbeli kommunikáció: 64%

Olvasott szöveg megértése: 85%

Írásbeli kommunikáció: 67%

Nekem diplomához kellett a nyelvvizsga nagyon, sose tanultam angolt iskolai keretek között, interneteztem, wikipediát, meg pár könyvet olvastam angolul, meg szakirodalmat. A vizsgára 3-4 héttől többet effektive nem készültem, többnyire leveleket irtam csak. Erre a levél épp csak meglett? Szóbelin is 2 vizsgázóval vizsgáztam, és ők sokkal rosszabbbul beszéltek mint én, de én is csak épp átléptem a szükséges 60%ot?

A hallás utáni értésnél, meg épp kicentiztem a 40%-ot, erre ott érek el majdnem a legtöbbet?

Azt ugye mondanom sem kell, hogy továbbra sem tudok elbeszélgetni angolul senkivel még irásban sem.

2013. jan. 9. 16:28
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem a kérdést. Most dicsekedni akartál azzal, hogy tanári segítség nélkül is le tudtál tenni egy középfokú nyelvvizsgát vagy tőlünk vársz magyarázatot, hogy miért csak ennyi lett? Mi ezt nem tudhatjuk... sikerült és pont, örülj neki.
2013. jan. 9. 16:36
 2/26 anonim ***** válasza:
Én se nagyon értem, hogy mire kíváncsi..
2013. jan. 9. 16:38
 3/26 A kérdező kommentje:
arra, hogy másoknak mennyi lett az eredmény
2013. jan. 9. 16:38
 4/26 anonim ***** válasza:
69%

1. Hallás utáni értés: 75%

A hallás utáni értés az egyrész egyéntől függ, persze gyakorolni kell, másrészt, hogy milyen a kiejtése a magnósnak. Tehát nagyon nagy szórás lehet, teljesen megjósolhatatlna eredménnyel. A te esetedben valószínű, hogy könnyű kiejtésű embert kaptatok az adott napra.

E mellett, ahogy írod, a sok olvasott szöveg segített a mondatstrukturák levételében.

2. Szóbeli kommunikáció: 64%

Valószínűleg rosszul ítéled meg, hogy te olyan jó voltál és a többiek meg nem. Ennek a résznek több szempontja van. Arra kell következteni, hogy nyelvtani hiányosságaid vannak, mivel az írásbeli 67% szinten gyenge.

Összevetve. Az angul tudásod un. paszzzív, mert vagy hallod vagy olvasod, de megérted. Viszont ha neked kell kifejezned magad akár írásban akár szóban akkor marad a 64-67%. Ez abban az esetben tudna javulni, ha tudatosítanád a nyelvtant, a szavak pontos jelentés, és pontos használatát. Ez legkönnyebben tanárral lehetséges. De egyedül is lehet, ha utánna nézel a dolgoknak.

Pl. Itt a GYAK-ra hány kérdést tettél fel?

2013. jan. 9. 16:43
 5/26 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Szóbeli: 86 %

Hallott szöveg értése: 70 %

Olvasott szöveg értése: 74 %

Esszé írás: 66%

Szintén ECL, szintén angol, felsőfok.

2013. jan. 9. 16:45
 6/26 A kérdező kommentje:

akikkel vizsgáztam szóbelin azok past simple-ön kivül nem is használtak mást. Szókincsem is sokkal nagyobb volt, mint az övék. MErt ugye elment egy párszor az "áj szink" szállóige. Véletlenül sem eröltették meg magukat valami igényesebb irányába.

irási szintem:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__nyelvt..

2013. jan. 9. 16:47
 7/26 A kérdező kommentje:
ja és mérnök szakot végeztem, az meg tipikusan a listening problémás emberek csoportja.
2013. jan. 9. 16:48
 8/26 A kérdező kommentje:
meg amugy már elegem van belöle, hoy egész életemben csak ilyen passziv tudásokat tudok produkálni. Semmihez sem értek, ami kézzelfogható eredményeket produkál. Mire jo az angol tudásom is, ha nem tudok megszólalni?
2013. jan. 9. 17:04
 9/26 anonim ***** válasza:

Kérdezőnek.

-----------------------------------------

1. If I had to travel 40 miles away from my home I would consider the following means of transzportation.

- home, - vessző -1

- a had to - nem hiba

SUM -1

If I were to travel 40 miles from my home, I would consider the following means of transportation.

--------------------------------------------

2. First of all, I would take the most popular mean of transportation into consideration which is in my neighborhood the railway.

- consider - szóismétlés -1

- mean > means -3

- trasportation - szóismétlés -1

- , which - vessző -1

- in the neighbourhood - a végén van a határozó, vagy két vesszővel van elválasztva -3

- the railway > the railways -3

SUM -9

First of all, I would consider the most popular means of transportation, which is, in my neighborhood, the railways.

--------------------------------------

3. This carries mainly commuters; therefore it is sometimes very crowded, especially in the morning rush hours and in the afternoon, when the work time ends for most people.

- This carries > commuters are carried -2

- ; > , -1

- it is > it can be -1

- in the rush hours > during -2

- work time > work -2

SUM -6

Mainly commuters are transported, therefore it can be very crowded in times, especially during the morning rush hours and the afternoons, when work ends for most people.

Ilyesmi a javítás. Ezt osztani kell 2-vel. Tehát az első 3 mondatban -8 pont van.

2013. jan. 9. 17:28
 10/26 A kérdező kommentje:

jo, vágod én ugy vizsgáztam le, hogy a szótárat ki se nyitottam, meg amugy is csak magyar-angol volt nálam. Mások meg már az olvasásnál is a szótárat bujták. Előttem egy csaj pl. bekezdések nélkül irta az egész fogalmazását.

cask azért érdekes ez, mert én voltam 2007-be ecl közép németen (ami nem sikerült és a némettanulásom berekesztését jelnetette részemröl), ott pl a szóbeli nevetségesen komolyatalan volt, mindenkinek osztogatták a 70-80%-okat. Akkor ismerösöm elmondta, hogy bme-n volt szóbelin és nyögdécselt pár mondatot, és 80%-a lett.

érdekes, hogy csak a szubjektiv értékelésü részeknél lett ilyen kevés pontom.

2013. jan. 9. 17:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!