Ez tényleg akkora kérés lenne?!
Szóval 12 éves lány vagyok, és nagyon-nagyon érdekelnek a nyelv(ek). A suliban tanulok angolt, és mondhatni én vagyok a legjobb (nem egóból) nem bemagolom , hanem tényleg érdekel a kultúra, járok heti 1-szer priv.tanárhoz is stb. Angol felirattal nézem a filmek többségét, van pár könnyebb mesés angol könyvem azokat nagyon szeretem.
Szeretnék megtanulni franciául, és múltkor láttam a könyvtárban egy hirdetést, hogy van francia tanár és (szerintem) olcsón heti 3-szor tart órákat (heti 4000 ft.be kerülne, szerintem ez nem egy eget rengető összeg, és anyáék meg is tehetnék)
Mikor ezt elmondtam nekik, azt mondták, hogy szó sem lehet róla!! Hogy vegyem rá őket?
12l
Szia:)
Azt mondod hogy megtehetnék:erről az jutott eszembe,hogy önmagában véve együtt nem sok,de nem lehet hogy az angollal együtt sok lenne?
Mellesleg,nagyon örülök hogy megtaláltam a kérdésed:)Szeritem nagyon jó hogy ilyen fiatalon érdekelnek már a nyelvek,mondjuk én 15 vagyok szóval én se vagyok öreg :D
Esetleg privibe beszélhetünk,kérdező?Ugyanis nekem is van hasonló történetem,több is.És ha elmondanám,hátha könnyítene,és hátha adnék ötletet.
És tudok küldeni francia dolgokat is ha kell:)
15/L
Szia!
Nagyon jó, hogy sok nyelv érdekel.
A szüleidet nemcsak a költségek riaszthatják vissza. A legjobbat akarják neked, és azt hihetik, hogy majd később az angollal érvényesülhetsz a legjobban.
Azt kell megmutatnod, hogy anélkül fogsz tudni franciát is tanulni, hogy ez bármi más rovására menne. Vagyis az angol is ugyanolyan lelkesedéssel és eredménnyel tanuld, mint eddig. A többi tantárgyat is, ne lehessen látni semmi romlást.
És közben meg elkezdhetsz magadtól franciát is tanulni, ehhez segédeszközöket azért beszerezhetnél (vagy valakit megkérhetsz, hátha le tudják neked tölteni a netről):
Pimsleur Language Programs - French I
Pons - Nyelvtanfolyam kezdőknek - Francia
Ha pár könnyű francia mondattal elkápráztatod a szüleidet, biztosan nem fogják mondani, hogy komolyabban nem foglalkozhatsz vele, és ők fogják a különtanárt is javasolni!!! ;-)
Ha tudsz angolul akkor nincs gond!
Van sok nyelvi anyag angolul amivel "könnyen" tanulhatsz franciául és van direkt erre oldal hogy beszélgess akár angol, francia nyelvű vagy nyelvet tanuókkal hogy így gyakorold. Persze az angol nyelvtudás fontos!
Vannak jó magyar oldalak de nem sok.
Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat ! :)
Tegnap megbeszéltük és megengedték, azzal a kikötéssel, hogy nem romlik semmiből az átlagom, ja és csak heti 2-szer fogok menni (ez pedig így egy 1000 olcsóbb). Köszönöm mindenkinek még egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!