Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg akkora kérés az, hogy...

Tényleg akkora kérés az, hogy anyósom ne nyalja folyton a fél éves gyerek kezét?

Figyelt kérdés
Kényszerüen együtt lakunk anyósommal. Tudom, hogy szereti a most féléves lányomat, meg hogy jót akar, ez nem is kérdés, mégis rosszul vagyok, ha csak meglátom. Azt hiszi, hogy ha ő nincs, akkor összedőlne a világ. Tíz percenként jön be hozzánk, még abba is beleszól, hogyha pl. el akarom vinni a gyereket a szüleimhez. " jól van, de én nem én nem vállalom a felelősséget!" mondja sértődötten, miután nem sikerül lebeszélnie, majd felhívja a fiát, hátha majd ő lebeszél. Azt tegyük hozzá, hogy 35 évesek vagyunk, mindketten keresünk, cselekvőképesek vagyunk, nem kellene gyámkodni felettünk, csak hát anyósom mindig is gyámkodott a fia felett, amióta én is a képben vagyok, nem tud magával mit kezdeni, azáltal nyert újra értelmet rokkantnyugdíjas élete, hogy megszületett a lányunk, azt hiszi, neki szültem. A legújabb, hogy amikor csak meglátja a gyereket, rögtön elkapja a kezét, és csókolgatja, nyaldossa. Már szóltam neki finoman, hogy inkább az arcára adjon puszit, mint hogy a kezét nyalja, mert a pici folyton a szájában matat, én se fogdosom-nyaldosom, de mintha csakazért is csinálná. Főleg azért haragszom, mert ismerem anyósom kézmosási szokásait. Tényleg akkora kérés lenne, hogy ne nyalja a gyerek kezét? Szóljak neki újqa? (mielőtt bárki a költözést javasolná, gondoljon bele: a mai világban nem könnyű, ő egyedül nem tudna fenntartani egy 4 szobás lakást, főleg, hogy fele részben az övé a ház, másik fele a férjem tulajdonában van)
2012. márc. 12. 08:50
 1/8 anonim ***** válasza:

A férjed mit szól hozzá? Ő nem szól rá az édesanyjára?

Egyébként miért ne vihetnéd a szüleidhez a kislányod? Volt valami affér esetleg amiért azt hajtogatja az anyósod?

2012. márc. 12. 08:56
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem, semmi affér nem volt, egyszerüen anyósom hozzászokott, hogy ő irányít. Mindig is gyámkndott a párom felett, még 35 éves korában is az anyja elképzelései érvényesülnek. Velem nehezebb dolga van. Ha neki nem tetszik, ne menjünk az utcára a gyerekkel, mert éppen süt a nap, most felhős az idő, most 10 fok van, és egyébként is, biztos valami bajunk lesz, ha elmegyünk...
2012. márc. 12. 09:14
 3/8 anonim ***** válasza:
Először is: szólj rá kerek-perec, hogy mit tehet meg és mit nem! Te vagy az édesanyja annak a kislánynak! Lehet, hogy duzzogni fog egy hétig, de akkor is! Még azt kéne tudni, hogy a férjed az anyjához van-e nőve, mert ha igen akkor tényleg költözni kéne...
2012. márc. 12. 09:15
 4/8 TKI Ibolya ***** válasza:

Szerintem még időben tisztázni kellene a dolgokat .Később még rosszabb lesz.Mi az hogy nem viheted a szüleidhez? Magyarázd el neki hogy ők is a nagyszülei a picinek és ugyan annyi joguk van látni mint neki.Az életetek nem átjáró ház jó lenne ha korlátozná a bejárást hozzátok.Én biztosan szólnék,hogy ne "nyalja" a gyerek kezét de még csak az arcát sem.Lehet puszit adni a buksijára is .Nem veled hanem a picivel szúr ki ha baja lesz,ez hátha hat rá.Ne hagyd magad semmi esetre sem.Ez a baba a te,ti gyereketek úgy neveled és oda viszed ahová és ahogyan te jónak látod!

Tényleg jó lenne tudni a férjed hogyan áll ezekhez a dolgokhoz.

2012. márc. 12. 09:24
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Mikor elkezdi nyalni a gyerek kezét te látványosan vegyél elő egy nedves törlőkendőt és töröld át jó alaposan vele a gyerek kezét, hátha akkor észbe kap.
2012. márc. 12. 09:29
 6/8 anonim ***** válasza:
Én szóltam, hasonló helyzetben. Többször, és nyomatékosan, és ha ez sem használt akkor egyszerűen nem engedtenm a gyerekhez. Végül megértették. A fejére adhattak puszit, máshova nem. Az arcára sem, mert az öklével folyton szétkente a nyálat az arcán, aztán meg túrta a kezét a szájába. Szóval puszi csak a fejre.
2012. márc. 12. 10:31
 7/8 anonim ***** válasza:
Hát nem irigyellek! Úgy látszik ez az anyós téma minden hol toppon van.Szerintem mond el neki,hogy ezzel mennyi bacit bead a kislánynak.Szólj a védőnőnek és ő helyre rakja az anyósodat.Mond el a párodnak,hogy mit csinál az anyukája és hívd fel a figyelmét arra,hogy ezzel mennyi gondot tud okozni a kislánynak.Anyósodnakmeg valahogy el kéne mondanod,hogy ez a gyerkőc a tiéd és nem az övé.Zárd magatokra az ajtót,hogy ne tudjon bemenni.Ha be akar mond,hogy pihenni szeretnétek.Valahogy szavakkal hátulról oltsd le!!És ha mond valamit ne halld meg.Egyik füleden be a másikon ki.Én is így csinálom,bár ti nehezebb helyzetben vagytok mivel együtt éltek vele mi meg nem,de így is bele szól mindenbe.És az én anyósom is a kezét csókolgatta sőt még a kaját is megrágta és úgy adta a kislányom szájába!!!!!
2012. márc. 12. 11:05
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha kicsit megnyugtat: ha költöznétek, akkor sem lenne jobb. Az ilyen utánatok megy akár minden nap :-))))

A többit leírták előttem:

- szoba bezár

- nyalogatás TILTÁSA határozottan, a férjed jelenlétében

- a sétáláshoz meg nem is tudok mit hozzátenni.... Az csak használ a gyereknek, ha ezt anyósod nem érti meg, akkor nyugodtan kérdezz vissza: miért akar ő ártani a gyereknek? Miért nem fontos neki az egészsége? Szintén férjed előtt (is).

Kitartás! :-))

2012. márc. 12. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!