Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Veszélyeztetett terhes kismamá...

Veszélyeztetett terhes kismamák! Hogy bírjátok a fekvést? Ha van már gyerek, hogy viseli? És nem híztok így többet? Azért kimehettek néha vagy folyton ágyban kell lenni?

Figyelt kérdés
Az az egyetlen vigaszom, hogy inkább itthon, mint kórházban!
2009. okt. 22. 13:19
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

nekem az elején is 5-12.hétig fekvés volt,meg most is a 31.héttől!Az elején sokkal rosszabb volt,mert messzinek tűnt a vége,első baba,azt sem tudtam mi van...feldolgozni,pedig tervezett babuci.

Most beindult hamarabb a szülés ezért fekszünk!De sokkal könnyebb,meg így 34 hetesen már kimmászok az ágyból,mosok,takarítok,viszont első keményedésre több órás fekvés jön!Már ilyenkor jobban érzi az ember mikor kell lefeküdni!viszont a házból nem mehetek ki,mert nagyon sok a lépcső.de egyre nyugodtabb vagyok,mert tudom minél tovább bent marad annál jobb!célok vannak!Csinálgatom apránként a dolgait,nagyon sokat beszélgetek vele,és sokat netezek!

muszáj kibírni és mindenkinek jobb ha ezt megfelelő nyugiban,ritmusban tesszük!Viszont 12-30.hétig én nagyon jól éreztem magam!még nyaralni is voltunk!!!

én 11 kilót híztam eddig,szerintem ez nem lett volna kevesebb ha virgonckodhatok!viszont a combomon eltünt az izom,meg a hasamon kívül szinte mindenhonnan,erre majd utána kell figyelnem!Dea sok séta majd szép lassan jót fog tenni!és nemsokára megérkezik a csöppség aki miatt megéri ennyit feküdni,küzdeni!

MIndenkinek boldog babavárást!34km

2009. okt. 22. 13:53
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Én még csak 10+4 napos vagyok.6,héttől itthol vagyok,de csak 2 hete kell feküdnöm egy pici vérzés miatt.Addig csak kimélő életmód,és pihenés volt előirva.Mióta fekszem,elég rossz,semmit nem csináltam itthol,vagy 2 napja kezdtem el mosogatni,meg ma mentem el a párommal bevásárolni,egy fél órára.Én is elgondolkodtam ezen,de gondolom ennyivel nem ártottam magunknak.Remélem a 12.héttől már lehet mozgolódni,alig várom,főleg hogy novemberben esküvőm lesz,és nekem se ruhám még se semmim:-))Te mennyi idős babás vagy?Miért kell feküdnöd?
2009. okt. 22. 14:52
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ja ,azt elfelejtettem irni hogy a 10 hét alatt 1 kg jött fel.Kicsit csodálkozom rajta,mert enni eszem ugyanúgy,sőt elég hizásra hajlamos vagyok,és már túlsúllyal kezdtem a terhességet.
2009. okt. 22. 14:53
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Én önszorgalomból pihenek sokat, nagyon nehezen jött a baba és fő a biztonság. Jól bírom és igénylem is a sok pihenést. 10 hetes vagyok, szépen lassan csinálok mindent. Egy-egy hosszabb menet után lefekszem és pihenek.

A vérnyomásom miatt mondhatni veszélyztetett vagyok, de ebből manapság már nem csinálnak nagy ügyet.

4-5 kilót fogytam, enni nem nagyon bírok. Tegnap hánytam először. :)

2009. okt. 22. 15:43
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én a 8. héten lettem veszélyeztetett, mert 1110 lett a cgm, 3000 helyett.

Fekvést írtak elő, de van egy örökmozgó most 19 hónapos fiam. Feküdni, pihenni csak este tudok, miután ő lefeküdt.

Ugyanúgy csinálom a házimunkát, ugyanúgy emelgetem a kisfiam, mintha mi sem történt volna a 8. héten.

Most már a 35. hetet taposom, és minden oké:)

Előző terhességemnél a 20.héttől voltam pihire ítélve, de akkor sem nagyon tudtam betartani. Nem az én művészetem a fekvés... A 41. héten szültem, indították...

2009. okt. 22. 16:33
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kímélő életmód MagneB6, és Utrogestan van felírva. Én nem fekszem, ezt még nem mondták szerencsére. De sűrűn érzem, hogy ténylegesen szükségem van pihenésre. Te hogy viseled? Amúgy szerintem az állandó fekvés sem jó.
2009. okt. 28. 18:09
 7/10 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a választ!

Én sem fekszem egyfolytában, nem bírok, de figyelek magamra. És sajnos sokat hízok, a mozgáshiány lehet az oka szerintem :(

2009. okt. 28. 19:45
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Én egyszer láttam egy nőgyógyászt nyilatkozni, hogy hülyeség a fekvés. Régebben még a lábat is fel kellett polcolni, hogy "bent maradjon" a gyerek. Ez mondjuk tényleg butaság, de az, hogy ne legyen ágynyugalom arról nem tudom mit higgyek.
2009. okt. 28. 20:39
 9/10 anonim ***** válasza:
65%
én 30 hetes vagyok,tegnap mondták,hogy kinyilt a méhszájam,és feküdnöm kell.hát nehezen birom,mindigcsak azon jár az agyam,persze egyfolytába nem fekszek,mert föznöm is kell,itt-ott bevásárolni,szoval lehetetlen egyfolytába feküdni,akkor bejáronöt is fogadhatnák.persze megeröltetöt nem végzek,néha üldögélek,aztán folytatom a fekvést.nagyon lassan telnek a napok.
2009. okt. 29. 17:49
 10/10 anonim ***** válasza:

kitartás lányok, megéri! :)))

Én is feküdtem, kibírtam, így utólag már nem is volt olyan rossz...

35h km :)

2009. okt. 30. 01:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!